Sinoć otvoreni „Rudnički vidici“ na Rudniku

Sinoć je otvorena retrospektivna izložba slika članova udruženja i gostiju u Domu kulture na Rudniku. Izložbu su otvorili Momčilo Paunović i Ljubiša Stanković, a nastupili su KUD „Vidovdan “ i frulaš Mićo Satarić. Izložene su slike Verice Parezanović, Vesne Mihailović, Dušice Topalović, Branke Butarac, Suzane Jevremović, Slobodana Ivkovića, Radomiira Aranđelovića, Milana Bojovića, Aleksandra Pavlovića, Miroslava Krunića i Ljubiše Stankovića.


Ovom izložbom počelo je osmodnevno druženje „Rudničkih vidika“ sa rudničanima. Naime za vreme trajanja izložbe do 8. oktobra biće relizovane kreativne radionice sa decom predškolskog i školskog uzrasta pod nazivom „Kad se ruke slože, sve se može“, u okviru koje će deca imati priliku da se upoznaju sa tehnikama pravljenja mirišljavih sapuna, dekupaža, bojenja tekstila i stakla, izradom ukrasnih predmeta, radom sa glinamolom, vezom, crtanjem pirogradom, crtanjem karikatura, izradom frizura i posebno atraktivnom radionicom u kojoj će se predstaviti Radio-amaterski klub iz Gornjeg Milanovca.


U isto vreme će Suzana Jevremović, Milan Bojović i Ljubiša Stanković obnoviti mural na zidu u centru Rudnika, koji su davnih osamdesetih godina prošlog veka naslikali Branko Dimitrijević i Žarko Vučković. Generalni sponzor ove manifestacije je Rudnik i flotacija – Rudnik. Zahvaljujemo se na pomoći Mesnoj zajednici Rudnik, Kulturnom centru Gornji Milanovac i Momčilu Paunoviću.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *