Sjajno izdanje odbojkaša Metalac Takova u meču 7. kola: OK Metalac Takovo – OK Borac Starčevo 3 – 0

Odbojka M, Prva liga Srbije, 7. kolo

Bez ikakve lažne skromnosti, najbolja odbojkaška predstava mladih momaka iz Gornjeg Milanovca u dosadašnjih 7 kola Prve lige Srbije. U lepoj, sportskoj atmosferi hale „Breza“, prikazali su igru koja najbolje oslikava njihove prave kvalitete i sasvim realno daje do znanja da ambicije za osvajanjem nekog od prva dva mesta u ligi ove sezone, imaju apsolutno objektivnu osnovu.

Bila je to utakmica za uživanje svih obožavatelja odbojkaške igre naklonjenih OK „Metalac-Takovo“. Dočekali su najozbiljnijeg rivala u ligi, ekipu OK „Borac“ iz Starčeva, koja je do ovog kola imala svih 6 pobeda i samo 4 izgubljena seta i doslovno je nadigrali u svim segmentima igre. Pobeda maksimalnim rezulatom 3 – 0, možda i ne govori toliko o totalnoj nadmoći momaka u žutim dresevima, koliko govore pojedinačni skorovi po setovima: 25 – 22 / 25 –09 / 25 – 17.

Teško je istaći koji segment igre je bolje išao od ruke Milanovčanima. Odlični servisi, posebno od strane mladog Vuka Ivankovića, koji je generalno bio najzapaženiji igrač na utakmici. Zatim nikada bolji blok, uz pomoć koga su domaći osvojili preko petnaest poena u tri seta. Potom izuzetno raznovrsan odabir akcija u napadu, gde se moglo videti sve ono što odbojku čini lepom i dinamičnom, od prvog tempa, preko brzih dijagonala, do sjajnih zakucavanja iz zone šest.  Na požrtvovanu igru u polju za svaku loptu i borbenost smo naravno navikli… I još jedna izuzetno bitna stavka, a to je vrlo, vrlo mali broj tehničkih grešaka, odnosno poena poklonjenih rivalu.

Sa ovim trijumfom, OK „Metalac-Takovo“ je došao do 14. osvojenog boda i sada zauzima treće mesto na ligaškoj lestvici, sa 3 boda zaostatka za prve dve ekipe. Do kraja prvog dela šampionata su ostala još dva kola. Naši odbojkaši prvo putuju na neugodno gostovanje u Valjevo, pa dočekuju OK „Klek“ i negde je realno, posmatrajući kvalitete timova, da se očekuju pobede. Jedno je sigurno, ako prikažu igre nalik ovoj iz sedmog kola, to će se vrlo verovatno i desiti, a to će biti zlata vredni bodovi kao veliki motiv za ulazak u drugi deo prvenstva i pohod na jednu od dve vodeće pozicije.

Gm Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *