Školsko obrazovanje za nove generacije

 

Vikipedija je vrlo zastupljena u svakodnevnom životu, a cilj Vikimedije Srbije je njena primena u školskom obrazovanju. Na besplatnom akreditovanom seminaru Vikimedija Srbije koji je danas održan u OŠ “Momčilo Nastasijević”, nastavnici škola sa područja milanovačke opštine imali su priliku da kroz praktične primere i predavanja nauče kako da Vikipediju primene u radu sa učenicima.

-Učesnicima seminara pokazaćemo danas konkretno, kako da daju učenicima zadatke preko Interneta, da ocenjuju učenike na daljinu, iako su oni to savladali tokom onlajn nastave. Mi ove seminare radimo skoro 15 godina i smatramo da su predavanja veoma korisna kada je školsko obrazovanje preko Interneta u pitanju. Želeo bih da istaknem odličnu saradnju koju imamo sa Društvom učitelja, kao i da se zahvalim organizatorima današnjeg predavanja –rekao je Nebojša Ratković, menadžer Obrazovnog programa Vikimedije Srbija.

Nebojša Ratković, menadžer Obrazovnog programa Vikimedije Srbija Foto/GM PRESS

Društvo učitelja iz Gornjeg Milanovca podnelo je projekat na Konkursu Vikimedije i dobilo sredstva za organizovanje seminara u OŠ “Momčilo Nastasijević”.

-Društvo učitelja Gornjeg Milanovca postoji od 2001. godine, već 20 godina simo stručnim usavršavanjem, učitelja, stručnih kadrova i nastavnika. Na ovom seminaru koji je odobren na Konkursu Vikimedije, obučićemo oko 50 nastavnika i učitelja iz našeg grada – rekla je Ljiljana Đurović, predsednica “Društva učitelja” Gornjeg Milanovca.

Ljiljana Đurović, predsednica “Društva učitelja” Gornjeg Milanovca, Foto/GM PRESS

Iako se deca odlično snalaze na računarima, cilj ovog seminara je da svoje znanje investiraju u pravom smeru, postavljanjem radova na Vikipediji. Ono što dodatno motiviše, naročito kada su učenici viših razreda u pitanju, jeste da njihov rad iz određene oblasti i predmeta koji postave bude dostupan na Internetu. To su nove generacije od kojih i mi učimo i saznajemo, kažu u OŠ “Momčilo Nastasijević”.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *