Sport u osnovnim školama ponovo živi

Nešto više od godinu dana pauzirana su sva  sportska takmičenja u okviru osnovnih škola. Konačno je došlo vreme da se to promeni i da se deca ponovo oprobaju  u brojnim  sportskim aktivnostima, rekao je danas za TV GM PLUS Vladimir Radonjić, sekretar Saveza sa školski sport opštine Gornji Milanovac. Zbog epidemiološke situacija koja nas je zadesila nije se mnogo  pričalo o đačkom sportu i samim aktivnostima u okviru škola. Kako se celokupna slika vezana za korona virus znatno popravila, sekretar Saveza za školski sport Vladimir Radonjić najavio je  da će uskoro krenuti besplatni javni časovi na području opštine kako bi se i deci van grada predočilo koliko je važno baviti se sportom. Besplatna škola sporta organizuje se u školama:  Momčilo Nastasijević, Sveti Sava, Desanka Maksimović i u osnovnoj školi u Takovu , Kralj Aleksandar I.

-U đačke sportove spadaju olimpijski sportovi kao što su karate, mali fudbal, streljaštvo, stoni tenis i slični sportovi. Interesovanje kod dece za sport je veće nego inače, preko 1000 dece na godišnjem nivou učestvuje u sportskim aktivnostima u okviru naših osnovnih škola– istakao je za portal  GM PRESS Vladan Radonjić, sekretar Saveza za školski sport.

Foto/ Vladan Radonjić, sekretar Saveza za školski sport

Sport bi trebalo da bude sastavni deo društvenog života svakog pojedinca. Jer iako su zdravlje i vitalnost  veoma bitni faktori, aktivno bavaljenje nekim od sportova učiniće  i sam život mnogo kvalitetnijim.

GM PRESS/Emilija Vukašinović

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *