Srbi sa KiM stigli u Gornji Milanovac

Grupa od dvadeset i devet Srba koji su sa Kosova i Metohije krenuli peške u Beograd na miting koji je zakazan za 19. april, jutros su stigli u Gornji Milanovac. Predsednik opštine Dejan Kovačević sačekao ih je zajedno sa svojim saradnicima na parkingu kod kuće Jugoslovensko-norveškog prijateljstva.

srbi sa kosova gornji milanovac 1
Srbi sa Kosova stigli u Gornji Milanovac, Foto: Kabinet predsednika opštine

Vidno iscrpljeni i umorni od pešačenja po nepovoljnim vremenskim uslovima, kažu da imaju ustaljeni tempo i da će ispuniti cilj, da u nedelju budu u Beogradu.

Dejan Marijanović iz Leposavića rekao je da ovim pešačenjem oni pružaju podršku predsedniku Vučići i njegovoj politici prema Kosovu i Metohiji.

„Mi Srbi sa Kosova i Metohije imamo poseban osećaj, koji možda nemaju Srbi iz unutrašnjosti Srbije. Verujemo u tu politiku, znamo i vidimo koliko truda predsednik Vučić ulaže da ojača i da našu Srbiju učini boljom. To nas je navelo da krenemo pešice put Srbije, naše majke“, rekao je Marijanović dodavši da na Kosovu ima porodicu, ženu i dvoje dece i da ovo radi pre svega zbog budućnosti svoje, ali i druge dece sa područja Kosova i Metohije.

Nenad Vukadinović iz Leška, opština Leposavić, barjaktar je ovoj grupi i kako kaže zastavu Srbije nosi od Kosova i u Beogradu mu je namera da je preda predsedniku Vučiću.

„Ja sam ponosan zato što živim dole na Kosovu i mi smo zbog toga i pošli. Verujemo u sebe i zbog toga smo pošli. Mi prisutni smo se za par sati dogovorili da krenemo u ovu šetnju, na svoju ruku. Mi ćemo pokazati, kao što pokazujemo i zadnjih dvadeset godina, da ćemo da istrajemo dole i da nam nije teško da ostanemo dole, rekao je Vukadinović.

On je rekao i da Srbi sa Kosova i Metohije na svojoj koži osećaju kada je politika Beograda dobra, a kada nije.

„Trpimo veliki pritisak od institucija u Prištini i od međunarodne zajednice. Mi tačno znamo kada nas Beograd štiti, a kada nas ne štiti. A nažalost, od 1999. do 2012. godine smo sve to osetili na svojoj koži, rekao je on.

Kada je reč o odnosu Republike Srbije sada prema Srbima iz južne srpske pokrajine, kažu da nje nema, oni ne bi ni krenuli da podrže predsednika.„Mi se osećamo da nismo sami, da imamo nekoga uz nas, da nas država štiti, da je cela Srbija uz nas“, zaključio je Vukadinović.

dejan kovacevic srbi sa kosova 2
Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, sa Srbima sa KiM, Foto: Kabinet predsednika opštine

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, sa svojim saradnicima, dočekao je grupu koja već tri dana pešači ka Beogradu.

„Ovo je najmanje što smo mogli da uradimo za ove hrabre ljude koji su krenuli sa Kosova i Metohije na veliki skup 19. aprila u Beogradu. Ovo pokazuje kolika je njihova ljubav prema državi Srbiji, kolika je njihova ljubav i podrška Aleksandru Vučiću koji je predsednik svih građana Republike Srbije i koji brine o našem narodu na Kosovu i Metohiji. Ovi ljudi su hrabri i pokazuju da treba dati podršku predsedniku Aleksandru Vučiću za sve ono što radi i što je uradio za naše sunarodnike na Kosovu, kao i za sve ono što će se u budućnosti dešavati na prostoru Kosova i Metohije.“

Kovačević je rekao da su on i njegovi saradnici tu da pruže podršku ovim ljudima kako bi do 19. aprila svi zdravi stigli do Beograda i poručio im je da u ovom svom poduhvatu nisu sami, da je Gornji Milanovac uz njih.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *