„Staćemo na kraj svim zloupotrebama i tolerancije neće biti“ , kaže dr Čivović

Tragom informacije o hapšenju vozača Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu kontaktirali smo dr Aleksandra Čivovića, vd direktora ove Ustavove koje nam je dosatvio Saopštenje koje prenosimo u celosti:

-Svi ste upoznati da je Dom zdravlja u trenutku kada sam došao na njegovo čelo bio u minusu preko milion evra za stvorene obaveze nesavesnim radom odnosno zloupotrebom položaja. Takođe, svima Vam je dobro poznato, da nakon sprovedene unutrašnje kontrole u odeljenju za transport i sanitetski prevoz Službe hitne pomoći, koja je obuhvatala par godina, i nakon smene šefa odeljenja za transport bio sam u obavezi da podnesem krivične prijave protiv sedam lica koja su radila na mestu vozača u SHMP. Provera je potvrdila da je nekolicina vozača korektno i savesno obavljala svoj posao ali na žalost bilo je i onih sklonih zloupotrebama.
Zbog svega napred navedenog u novembru mesecu suspendovano je 6 lica, a jedan vozač, takođe u novembru, je dobio otkaz ugovora o radu. Jedno lice protiv koga je podneta krivična prijava u međuvremenu je penzionisano.
Pouzdano znamo da je policija nakon dužeg i temeljnog angažovanog rada obimnu dokumentaciju uz krivične prijave sa dokazima predala Višem javnom tužilaštvu za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Tužilaštvo je izdalo nalog za hapšenje osam lica, koja su 25.03.2021.godine privedena u Kraljevo. Od njih osam jedno lice, inače ranije krivično osuđivano, u međuvremenu je uspelo da napusti zemlju i za njim će biti izdata poternica.
Sva privedena lica biće zadržana u pritvoru do 30 dana.
Ove informacije su pouzdane ali vas upućujem na tužilaštvo u Kraljevu radi dobijanja zvaničnih informacija u daljem toku postupka.
Radi zainteresovane javnosti i svih koji su upućeni na našu ustanovu obavezan sam reći :
Posao koji nam je poveren obavljaćemo predano i savesno. Na mesta tih vozača primili smo nove, mlade vozače koji će na tim poslovima i ostati ukoliko se pokažu i dokažu savesnim i predanim radom. U predhone 4 godine smo svi zajedno činili sve da probleme koje je ustanova imala ostanu samo deo prošlosti. Nakon provera koje smo prošli kroz akreditaciju ustanove, a zatim i državne revizorske institucije, prošle godine svima je dodeljen novi zadatak a to je borba protiv ovog opakog i podmuklog virusa. Naporima za koje i nismo znali da imamo snage, borili smo se sve vreme za očuvanje zdravlja naših sugrađana i sprečavali širenje epidemije. Poslednji povereni nam zadatak – masovna imunizacija stanovništva – takođe smo posvećeno i predano organizovali i uložili sve resurse da sve poverene nam poslove obavimo na najbolji mogući način.
I ovom prilikom svedočim Vam svoju rešenost i opredeljenost kompletnog menadžmenta ustanove da svim eventualnim zloupotrebama stanemo na kraj i da posvećeno radimo na unapređenju kvaliteta rada i bezbednosti i zaposlenih i pacijenata.
Tolerancije za ovakve pojave niti imamo niti ćemo imati. Neka svi svoje poslove obavljaju savesno i problema neće biti. Ovaj posao ne možemo obaviti sami, za to ste nam potrebni i svi vi. Samo zajedno, kao društvo – osuđujući ovakve pojave i boreći se za neki lepši svet u kome će plodove truda i napornog rada ubirati naša deca , možemo to i postići. Čovek može da pogreši, može i da se pokaje, ali ovakve pojave su neprihvatljive za našu zajednicu i društvo u celini.
Borba nije laka, ne sviđa se svima, ali za pravdoljubive i posvećene borce BORBA JE NEIZBEŽNA. Neka svi koji su skloni mahinacijama i raznim vrstama zloupotrebama znaju da kako u meni, tako i u većem delu naše zajednice imaju „ljute“ protivnike.
Naglasio bih i to da bez čvrste rešenosti svih nas i bez podrške lokalne samouprave, koju smo imali sve vreme, ne bi bilo moguće rešiti sve probleme koje sam zatekao.
I na kraju, postoje još neke krivične prijave za koje očekujem da će biti razjašnjene.
Hvala na razumevanju i podršci za sve do sada! – navodi se u Saopštenju dr Aleksandra Čivovića vd direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *