Streljaštvo: Eleonora Radulović u kadetskoj reprezentaciji Srbije

U streljačkoj družini „Dragan Jeftić Škepo“, koja dugi niz godina ostvaruje odlične rezultate na regionalnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima, ove godine istaklo se ime mlade takmičarke Eleonore Radulović. Eleonora ima 14 godina i trenira tek nepunih godinu dana, ali nakon velikih uspeha u protekloj takmičarskoj sezoni, pozvana je u kadetsku reprezentaciju Srbije. Eleonoru uskoro očekuje veliki međunarodni turnir u Nitri, u Slovačkoj, gde će se takmičiti pod zastavom Srbije.

Za kratko vreme Eleonora je postigla veliki uspeh. Na takmičenjima u ovoj sezoni osvojila je ukupno 22 medalje. Njena starija sestra Anastasija se streljaštvom bavi od petog razreda, postiže odlične rezultate i upravo je ona inspirisala Eleonoru da se opredeli za ovaj sport.

eleonora i bajkic
Eleonora Radulović i Dejan Bajkić, Foto: GM Press

„Jednog dana, došla sam u klub sa roditeljima, da sačekamo sestru posle treninga, i roditelji su mi dali pištolj da probam. Moja prva dijabola bila je centar. To mi se svidelo i trener je dalje prepoznao neki talenat u meni i tako sam počela“, kaže Eleonora Radulović.

Trener Dejan Bajkić kaže da je klub ove godine zabeležio brojne uspehe, a izdvojio je uspeh u Finalu kupa Srbije, takmičenje koje se održalo u Pančevu, gde je Eleonora u juniorskoj konkurenciji osvojila prvo mesto.

Eleonora vredno trenira svaki dan, a već u subotu ide u Smederevo gde će se takmičiti sa najvećim talentima iz 10 zemalja u okviru “Valter kupa”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *