Strip serijal „Tornjevi Boa Morija“ i „Čovek od poverenja“

Za starije i mlađe ljubitelje stripa, Biblioteka „Braća Nastasijević“ ovog vikenda predlaže epsku sagu Ipen Hermana „Tornjevi Boa Morija“ , a za stariju čitalačku publiku, roman Čovek od poverenja“, Hermana Melvila.

U bogatoj književnoj ponudi Bibilioteke „Braća Nastasijević“, kako za stariju, tako za mlađu čitalačku publiku, za ovaj vikend izdvajamo epski serijal strip autora Ipen Hermana „Tornjevi Boa Morija“ u kojima će uživati svi pasionirani ljubitelji stripova.

Radi se o stripu epskog formata, sa neverovatno dobrim grafičkim performansama kojima je Herman studiozno rekonstruisao atmosferu srednjeg veka, od kostima, scene bitaka, zamkova, a i sama priča o avanturama vitezova je uzbudljiva za čitanje i drži pažnju, pa je užitak kompletan –rekao je Dejan Acović, bibliotekar Naučnog odeljenja Biblioteke „Braća Nastasijević“.

Herman Mervil je američki pisac  poznat po pomorskim pripovestima, među kojima je i čuveni „Mobi Dik. Njegov poslednji roman „Čovek od poverenja“, izazvao je različite reakcije tadašnje kritike u Njujork tajmsu. Radi se o delu koje se ne može prepričati, već se treba popeti na Mervilov brod i otisnuti se sa junacima romana niz Misisipi, smatra Acović.

Foto/Dejan Acović, bibliotekar Naučnog odeljenja Biblioteke „Braća Nastasijević“

Nakon vremenske distance od više od jednog veka, majstor engleske proze, ponovo je pokazao koliko je bio ispred svog vremena ostavivši nam svoja dela za neosporno čitalačko uživanje.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *