Sutra je „Crni petak“ -popusti za pozorišta ali i u knjižarama

Televizori, kompjuteri, frižideri, šporeti, obuća ili svečana haljina… Verovatno se nešto od toga našlo i na Vašem spisku za kupovinu na „crni petak“. Ipak, popusta ima i na kulturne sadržaje i to ne samo poslednjeg petka u novembru.

Mnogi ovih dana dobijaju poruke o popustima, a na radnjama su bilbordi i natpisi koji najavljuju „crni petak“. Taj običaj preuzeli smo od Amerikanaca pre petnaestak godina, a oni su mu odani još od sredine prošlog veka.

Popusta na „crni petak“ ima i na kulturne sadržaje i to ne samo poslednjeg petka u novembru. Bioskopi sve češće nude kartice sa popustima ali i popuste određenim danima.

Većina prodavnica ovih dana je u znaku crnog petka. Popusti čine i kulturne sadržaje dostupnijim. Kulturne ustanove ne baziraju se isključivo na reklamama, ipak publika rado koristi sve njihove ponude.

Tokom deset dana proleća besplatno možemo u muzeje, za uživanje u muzici ne mora se uvek plaćati karta. Pozorišne predstave tokom čitave godine najmlađi i najstariji mogu da gledaju uz sniženu cenu ulaznica.

Dan uoči najvećeg praznika kupovine, u niskom startu su i kupci i prodavci. Neki sa popustima, pre svega za onlajn kupovinu počinju već popodne. Neka se na Vašem pretraživaču nađu i sadržaji kulture.

RTS

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *