Sutra počinje prijava za 3000 dinara za vakcinisane

Svi građani Srbije koji danas prime barem prvu dozu vakcine u Srbiji imaće pravo na pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Prijave počinju od sutra, 1. juna i trajaće sve do 15. juna. Novac na račune građana u bankama država će isplatiti u periodu od 12. do 20. juna.

Svi koji se budu vakcinisali posle današnjeg dana neće ostvariti pravo na novčanu pomoć države.

Prijava će biti ista kao kada su se građani prijavili za 60 evra, na dva načina, na sajtu Uprave za trezor i telefonski, na broj telefona koji će biti objavljen.

Od ličnih podataka biće vam potrebno: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ako nemate račun u banci, potrebno je da navedete naziv banke u kojoj želite da vam račun bude otvoren.

Građani koji primaju socijalnu pomoć, kao i penzioneri, neće morati da se prijavljuju. Pravo na dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani neće morati da daju u prijavi.

KURIR/GM PRESS

2 Komentara

 1. 2 juna, 2021 - 8:41 am

  Moja obitelj i mi svi smo sretni što smo primili vakcine i revakcine. Neki mlađi članovi obitelji čekaju na revskcinu, a imamo 4 bliznaca za prvi razred osnovne škole u Somboru u Vojvodini i ne znamo kako će to ići obzirom da su tu i maturanti osnovnih i srednjih škola za upise dalje neki u srednju školu, neki na fakultet, pa ako bi neko ko zna za decu dobi od 7 godina za upis u prvi osnovne šta sve treba prikupiti od dokumentacije i šta lekari preporučuju koju vakcinu da deca uzmu mislimo na osnovce prvake? Hvala unapred. Obitelj Rein

  Reply
 2. Jovan
  2 juna, 2021 - 11:41 am

  Na koji br treba da se preda prijava da sam vakcinisan

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *