Sve veća podrška grupi „Žene Milanovca“

Ideju da pokrenu grupu „Žene Milanovca“ dobile su Tanja Avramović i njena sestra Jelena Krčmar, imajući u vidu da postoji vrlo malo prostora gde se žene mogu družiti, zabavljati i diskutovati o raznim stvarima iz sfera običnog života.

Prema Tanjinim rečima žena u današnje vreme mora mnogo toga da iznese na svojim leđima, da bi sačuvala porodicu i bila stub svoje kuće, a da ujedno, u najvećem broju slučajeva, nema kome da se obrati, požali ili pita za savet u pokušaju da reši neki problem ili nedoumicu. Događaji u grupi su se nizali jedan za drugim od toga da dete izgubi patike, Žene objave i patike budu pronađene do ozbiljne pomoći socijalno ugroženim porodicama iz naše opštine.

Tanja Avramovic
Tanja Avramović, Foto: GM Press

„Ova grupa pruža velike mogućnosti, između ostalog možemo da pomognemo našim sugrađankama da plasiraju svoje proizvode, razmene iskustva o svemu što nas zanima. Međutim, kako vreme prolazi, cilj je sve veći, želela bih da postanemo ozbiljna organizacija koja pomaže ženama u Srbiji“, ističe Tanja Avramović, osnivač grupe „Žene Milanovca“.

Grupa „Žene Milanovca“ mnogima je prozor u svet, ali i rame za plakanje. Među članicama, žene pronađu i nove najbolje prijateljice sa kojima osim o receptima, najboljim školama za decu, dobrim doktorima, pa do preporuka za frizera ili manikira, razgovaraju o teškim događajima iz svog života, kao i različitim sudbinama. Više od 12.000 žena dobar su putokaz za Tanju i Jelenu da razmišljaju o raznim vidovima unapređenja funkcionisanja ove vesele i hrabre družine.

„Kada razmišljam o unapređenju, shvatam da sam dužna da svojim članicama, koje su me podržale u mojoj ideji, napravim organizaciju koja će biti zastupljena u društvenoj sferi ovog grada. Iskoristiću naše zajedništvo kako bi pomogli socijalno ugroženim ženama, samohranim majkama, deci. Nadam se da će opština imati sluha, kao i neka jača preduzeća, tako što će izaći u susret ako je pomoć nekome neophodna“, navodi Avramovićeva.

FB grupa Zene Milanovac foto
Foto: GM Press

Ono što ovu grupu čini posebnom, osim činjenice da su članovi isključivo žene je i to da se o svakoj objavi i komentaru vodi računa, isključene su sve vrste psovki, ružnih i vulgarnih reči, a raspoložive su pozitivne vibracije i blagonaklonost prema svakoj članici pojedinačno, naravno, sve je tako zahvaljujući Tanjinoj veri da su žene pametne, vredne, da je neophodno da svaka pojedinačno bude svesna svog značaja u društvu i da kada se žene ujedine, zajedno mogu da promene svet.

Mirjana Milićević

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *