Svečanim polaganjem venaca obeležen Dan opštine

Dan opštine Gornji Milanovac obeležen je istovremenim polaganjem venaca na spomenik Slobode, spomenik vojvode Živojina Mišića i spomenik Kneza Aleksandra Karađorđevića na Trgu kneza Mihaila. Vence su položili Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac i potpukovnik Nenad Dražinac, komandant garnizonog mesta, kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“.

Predsednik opštine Dejan Kovačević čestitao je svima današnji dan, osvrnuvši se na prethodnu godinu koju su, uprkos pandemiji korona virusa, obeležili značajni rezultati i realizovani projekti.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, Foto / GM Press

Danas je veliki dan za opštinu Gornji Milanovac. Pored toga što praznujemo Dan grada, danas je i istorijski datum podizanja Drugog srpskog ustanka u Takovu. Takođe, imamo posebnu radost da danas otkrijemo spomenik začetniku industrije Gornjeg Milanovca, gospodinu Milojku Veljoviću po kome je grad dobio epitet privrednog čuda. Sa radošću iščekujem otkrivanje spomenika, s obzirom da je sve u čemu Milanovčani danas uživaju, delo jednog čoveka, začetnika, gospodina Veljovića. Iako je prošla godina obeležena pandemijom korona virusa, opština Gornji Milanovac je koliko-toliko normalno radila, ispunili smo sve naše planove i zadatke predviđene za 2020. godinu, te je ona bila rekordna, kada su u pitanju infrastrukturni radovi. Uspeli smo da obnovimo rekordan broj gradskih saobraćajnica, a radilo se i na seoskom području. Posebno bih istakao da smo lideri kada je u pitanju ulaganje u poljoprivredu. 55 miliona dinara izdvojili smo za podsticaj poljoprivredi i to je jedna od grana koju planiramo da razvijamo i u narednom periodu. Pored poljoprivredne, tu je industrijska proizvodnja i naravno, turizam. Dosta je započetih projekata, za neki dan počinjemo i pristupnu saobraćajnicu, uradili smo prvu fazu Opšte bolnice, a nastavljamo i drugu u junu ove godine. Gornji Milanovac se iz dana u dan menja na bolje i dobija izgled velegrada – naglasio je Kovačević.

On je svim Milanovčanima poželeo srećan Dan opštine Gornji Milanovac u  nadi da će i naredni dočekati u zdravlju i veselju kada će grad moći da ugosti i sve drage prijatelje i goste.

Foto / GM PRESS

GM PRESS

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *