Svetski dan zdravlja obeležen u jeku pandemije

Crveni krst Gornji Milanovac danas obeležava 7. april, Svetski dan zdravlja. Svetski dan zdravlja je globalna kampanja koja stavlja u fokus  jedan od javnozdravstvenih problema od svetskog značaja i pruža mogućnosti da se započne udružena akcija u cilju unapređenja zdravlja i blagostanja ljudi. Situacija sa KOVIDom -19 naglasila je razliku između onih koji imaju mogućnost da žive zdravije i imaju bolji pristup zdravstvenim uslugama od drugih, zahvaljujući uslovima u kojima se rađaju, rastu, žive, rade i stare.

Nažalost, i ove godine Svetski dan zdravlja obeležavamo usred epidemije korona virusa, uz veliki apel za jednakost u zdravstvu, jer svako ima pravo na zdravstvenu zaštitu, svakome je ona potrebna i svako ima pravo da bude zdrav. Naša država, iako mala, uspela je da obezbedi vakcine za građane koji žele da se vakcinišu, a danas je prilika da apelujemo na sugrađane da brinu o svom zdravlju i da vode zdrav način života, jer zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Danas smo ispred vakcinalnog punkta Doma kulture, postavili štand sa flajerima o zdravim životnim navikama i zdravstvenoj prevenciji, koje smo delili sugrađanima. Ovi edukativni sadržaji odnose kako na psihičko, tako i psihičko zdravlje, koje je tokom pandemije najvažnije sačuvati –naglasio je Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta.

Foto/Nebojša Ivović, sekretar Crvenog krsta

Volonteri i zaposleni u Crvenom krstu takođe pomažu zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima, a danas su pružali podršku prilikom imunizacije.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *