Takmičari i učesnici Sabora: Zadovoljstvo je biti deo ove manifestacije

U Pranjane su već jutros stigli brojni violinisti, neki od njih učestvuju u takmičarskom dok će drugi nastupiti u revijalnom delu.

I jedni i drugi jedinstveni su u stavu da Pranjani tokom Sabora pružaju nesvakidašnji osećaj uživanja u zvucima vilione kao i da im veliko zadovoljstvo pričinjava sama činjenica da su deo Manifestacije.

„Svilen konac“ je numera kojom će se mlada violinistkinja iz Gornjeg Milanovca  Sara Žižović predstaviti sutra u seniorskom delu takmičenja  žiriju ali i publici.

-Nisam imala prilike da učestvujem na prvom takmičenju, 2019. godine ali sada sam zaista želela da nastupim, ovde u Pranjanima. Pripremala sam se, konkurencija je jaka ali je jaka i moja želja da ostvarim dobar plasman – rekla je Sara za GM PRESS.

FOTO/Sara Žižović, Gornji Milanovac

U takmičarskom delu koji će biti održan večeras nastupiće unuk čuvenog Bobana Voza, Boban Vasić koji ima samo 14 godina. Boban je u Pranjane stigao iz sela Piroman  i rekao nam da je talenat i ljubav nasledio od dete koji mu je u svemu bio uzor.

-Veoma sam ponosan što će deo večerašnjeg programa biti posvećen mom dedi. Do sada nisam imao želju da se takmičim, ali večeras ću nastupiti sa velikim zadovoljstvom – rekao nam je Boban i dodao da posla ima dosta i da pored ljubavi, od svoje muzike može i lepo da živi.

Foto/Boban Vasić, selo Piroman

Veljko Ćirić, mladi violinista iz Lazarevca kaže da prve godine Sabora u takmičarskom delu nije ostvario dobar rezultat zbog čega je bio veoma razočaran. Upravo zbog toga, ove godine stigao je u Pranjane spremniji.

-Konkurencija je jaka, dobri muzičari će se večeras takmičiti. Spremao sam se poslednjih meseci, želim da se pokažem u najbolje svetlu i daću sve od sebe – kaže Ćirić.

Foto/Veljko Ćirić, Lazarevac

Ognjen Babić iz Mionice, svira violinu od svoje sedme godine.

-Zaslužni su baba i deta i njihova želja da brat i ja budemo muzičari. On se oprobao sa harmonikom ali se nije proslavio. Ja volim da sviram violinu, učestvujem u raznim takmičenjima ali Pranjani su mi poseban izazov – istakao je mladi violinista iz Mionice.

Foto/Ognjen Babić, Mionica

Svi ovi mladi ljudi očekuju dobar plasman u takmičarskom delu, ali ima i onih kojima takmičenje nije cilj. Želja im je da budu deo saborske priče i ukažu poštovanje velikanu među violinistima, Bobanu Vozu.

Foto/Boban Jovanović,Obrenovac

-Kao neko sa bogatim iskustvom, ovde sam da izdvojim neke od boljih violinista i da veče posvetimo pokojnom Bobanu Vozu. Jako je bitno poštovati to što je ostavio iza sebe, da nije bilo njega mnogi od nas ne bi danas svirali ovako dobro. Važno je poštovati to, ali i negovati poštovanje među kolegama – rekao je danas Boban Jovanović – Stublinac

Bilo da se takmiče ili nastupaju u revijalnom delu, ili su pak samo došli u Pranjane da prisustvuju ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji, svim saborašima zagarantovan je dobar provod uz zvuke kraljice instrumenata – violine.

GM PRESS/Mirjana Milićević

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *