Takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša, danas na Savincu

Trinaesto po redu takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša održava se danas na Savincu. Učestvuje 15 ekipa  a najzastupljeniji je srneći gulaš. Ipak, svaka ekipa ima svoju tajnu a pobediće najbolji.

-Pravila se ne menjaju iz godine u godinu, kriterijumi ocenjivanja gulaša su isti. Ocenjuje se boja, zaljućenost, gustina.  Pred žirijem je težak posao,  nije lako oceniti i od 15 dobrih gulaša izabrati najbolji –rekao je za GM PRESS Radojko Pavlović, predsednik žirija.

Ivan Despotović, član organizacionog odbora i predsednik lovačkog društva „Rajac“ iz Beršića kaže da je  i prošle godine sve bilo spremno da održi takičenje, ali epidemiološka situacija nije dozvolila.

– Imajući u vidu čitavu situaciju zadovoljni smo odzivom , 15 takmičarskih ekipa danas je tu kao i odlično raspoloženje – ističe Despotović.

Iako je ranijih godina učestvovalo i više od 30 ekipa , Milan  Matković, predsednik sekcije Šarani kaze da je zadovoljan ovogodišnjim odzivom.

-Moja ekipa sprema gulaš od srnetine, ne učestvujemo u takmičarskom delu, uživamo u druženju i pripremamo gulaš iz zadovoljstva – kaže Marković.

Inače, u lovačkoj sekciji „Šarani“ aktivno je 16 lovaca ,a  love se  fazani , zečevi, divlje svinje, srndaći, i prepelice. Materijala za današnji gulaš imalo je dovoljno, a nije izostalo ni dobro raspoloženje.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *