Tamara Filipović druga,Emiliji dva treća mesta!

Posle mesec i po dana pauze, najbolji srpski strelci su se ovog vikenda vratili zvaničnim takmičenjima. U subotu i nedelju u Novom Sadu je održan  „Vojvodina kup“ vazdušnim oružjem, u organizaciji SD Novi Sad 1790.

Za učešće je bilo prijavljeno ukupno 86 strelaca, među njima i svi seniorski i juniorski reprezentativci i kandidati za nacionalni tim. Stigli su i gosti iz Bosne i Hercegovine, Slovačke i Makedonije.

Prvog dana u nadmetanju standrdnom vazdušnom puškom,Emilija Ponjavić članica streljačke družine Dragan Jevtić Škepo je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji juniorki.Ispred nje su bile Teodora Vukojević I Aleksandra Havran (obe reprenzetativke Srbije).U konkurenciji seniorki,Emilija je zauzela peto mesto nakon raspucavanja u finalu.

Drugog dana takmičenja,članovi “Škepa su osvojili dve medalje.U konkurenciji juniorki standardni vazdušni pištolj,Tamara Filipović je zauzela drugo mesto sa 558 kruga.U veliko finale za seniorke,Tamara se plasirala kao šesta a na kraju je zauzela visoko peto mesto.

U “pucanju” mikseva vazdušnom puškom,Emilija Ponjavić je nastupila sa Petrom Erdeiom članom SD “Novi Sad 1790” .Nakon prve dve runde kvalifikacija,plasirali su se u borbu za teće mesto protiv para Srbija3 Aleksandra Havran I Marko Ivanović.Nakon uzbudljivog početka meča,Emilija I Petar su ubedljivo savladali tim Srbije 3 sa 16:8.

Sezona vazduha je završena.Sledi početak sezone malog kalibra,razvojni program trostav za mlađe kategorije kao i pripreme reprenzetacije Srbije gde će se naći Emilija Ponjavić.

SD“Dragan jevtić škepo“

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *