Tehnička škola „Jovan Žujović“ dobar izbor za buduće srednjoškolce

Živimo u vremenu ubrzanog tehnološkog razvoja u kome su potrebna zanimanja i znanja tehničke struke. Odabirom jednog od smerova Tehničke škole, budući srednjoškolci mogu ostvariti brz napredak i praktično usavršavanje u svojoj oblasti interesovanja. Kako je Gornji Milanovac centar grafičke industrije, prema rečima Bojana Veljovića,direktora Tehničke škole „Jovan Žujović“, među učenicima vlada veliko interesovanje za smer tehničara štampe.

-Planom upisa za narednu školsku 2021/2022 godinu, u Tehničkoj školi planirano je pet odeljenja trećeg i četvrtog stepena. Pored popularnog smera za tehničara štampe, škola upisuje tehničara mehatronike i mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje i to su obrazovni profili četvrtog stepena koji obezbeđuju prohodnost za tehničke studije. Što se tiče profila trećeg stepena, upisujemo 15 učenika na elektro smer i 15 učenika servisera za termičke i rashladne uređaje, kao i 30 učenika na smer modnih krojača po modelu dualnog obrazovanja-rekao je Bojan Veljović, direktor Tehničke škole „Jovan Žujović“.

 Foto/Bojan Veljović, direktor Tehničke škole „Jovan Žujović“

Dobra saradnja sa lokalnom privredom, smerovi koji imaju lakšu prohodnost na Tehnički fakultet, praktično usavršavanje i obučavanje, mogućnosti su koje Tehnička škola „Jovan Žujović“ pruža svojim učenicima.

U školi se praktikuje učenje sa elementima dualnog obrazovanja, koje pruža bolji kvalitet obuke za konkretna zanimanja, što đacima pruža veću šansu za zaposlenje po završetku školovanja.

Informacije o upisu i smerovima dostupni su na sajtu Tehničke škole „Jovan Žujović“.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *