Tehnička škola ’’Jovan Žujović’’ i Razvojni biznis centar Kragujevac uspostavili partnerstvo

Svečanim potpisivanjem sporazuma danas je uspostavljeno partnerstvo između Razvojnog biznis centra Kragujevac i Tehničke škole ’’Jovan Žujović’’, iz Gornjeg Milanovca.

-Ova saradnja pruža priliku učenicima škole da dobiju stručnu pomoć i podršku karijernih savetnika RBC-a u: analizi vlastitih interesovanja i želja za daljim školovanjem, izboru zanimanja, informisanju o mogućnostima zapošljavanja i prilikama na tržištu rada, planiranju daljeg obrazovanja ikarijere,steknu praktična iskustva u kompanijama,saznaju kako funkcioniše tržište rada i šta poslodavci očekuju od svojih budućihzaposlenih, učestvuju u radionicama i obukama za mlade, koje organizuje RBC,učestvuju u obukama na radnom mestu i steknu bolje prilike za zaposlenje– navode u TŠ „Jovan Žujović

Tehnička škola Jovan Žujović i RBC formalizovali su partnerstvo svečanim potpisivanjem Sporazuma o saradnji, koji će omogućiti kontinuiran zajednički rad u podršci mladima u obrazovanju i zapošljavanju, kako u okviru projekta ’’Znanjem do posla’’, tako i kroz razvoj novih zajedničkih projekata i inicijativa za unapređenje kompetencija mladih i njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Inače, Razvojni biznis centar Kragujevac – RBC (www.rbcentar.org) je neprofitna organizacija koja na teritoriji Centralne Srbije, Šumadije i Knića već 11 godina sprovodi projekte podrške povećanju zapošljivosti i zapošljavanja mladih. Jedan od ključnih projekata koji se trenutno realizuje je projekat ’’E2E – Znanjem do posla’’ (www.znanjemdoposla.rs), koji finansijski podržava Vlada Švajcarske. Vlada Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije takođe podržavaju implementaciju ovog važnog projekta za mlade u Srbiji. U okviru projekta RBC tesno sarađuje sa srednjim školama u Šumadiji i Centralnoj Srbiji, i velikim brojem kompanija i poslodavaca, i pruža mladima podršku, kroz različite usluge i aktivnosti.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *