Tomindanski vašar- bogata ponuda za svaki džep i svačiji ukus

Tradicionalni Tomindanski vašar održava se danas u Gornjem Milanovcu.

Treći po redu u našem gradu, posle Ilindanskog i vašara za Mladog Nikolu i poslednji u godini, okupio je brojne trgovce iz cele Srbije, pa posetioci mogu pazariti najraznovrsniju robu po pristupačnim cenama.

Prodavci su pristigli iz svih krajeva Srbije, iz Beograda, Užica, Požege, Kragujevca. Nadaju se da će vreme poslužiti do kraja dana i da će prodaja biti uspešna, jer su se potrudili da na tezgama duž Železničke ulice ponude najraznovrsniju robu.

Redovni posetioci vašara kažu da ponuda odavno nije bila bolja-od cveća i alata, preko ariljskog i turskog veša, pazarskih farmerki, knjiga i igračaka do slatkih tezgi sa alvom i karamelama, neizostavnim liciderskim srcima i svilenim bombonama i onih sa lekovitim mednim proizvodima.

Tu su i potkovice, za lakši korak omiljenog galopera, ili za sreću. Zemljano posuđe, drveni kuhinjski pribor, vezene i heklane rukotvorine i hvatači snova, koji obećavaju bezbrižne i lake noći.Za svaki džep i svačiji ukus.

Od igle do lokomotive, ili od 10 kuhinjskih sunđera za 100 dinara do helijumskog Sunđer Boba,a sve, kako prodavci rekoše, po „cenama iz inata“, pa“ ko voli, nek’ izvoli“.

FOTO/GM PRESS

GM PRESS/Katarina Srećković

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *