Torlak proizveo milion i po doza „Sputnjik V“ vakcine

Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ je zajedno sa svojim ruskim partnerima do sada proizveo 1.500.000 doza „sputnjik V vakcine“ komponente 1 i komponente 2, izjavila je direktorka ovog instituta Vera Stoiljković.

„Institut „Torlak“ je zajedno sa državom Srbijom, sa Vladom i sa našim Ministarstvom, uz ogromne napore, uspeo da proizvede vakcinu protiv kovida. Sama ta činjenica da je tu vakcinu uspeo da proizvede mali broj farmaceutskih kuća i država uopšte, daje na značaju kako našoj kući, tako i našoj zemlji“, kaže ona za RTS.

Osim vakcine protiv kovida, „Torlak“ je neposredno pre sezone distribuirao i svoju trovalentnu vakcinu protiv gripa, tako da je i ona u količini od 200.000 doza na raspolaganju građanima Srbije.

U skladu sa ugovorom koji su potpisali sa ruskom stranom, do kraja godine proizvešće još 2.500.000 doza komponente jedan i dva.

„Nadamo se da će ta saradnja biti nastavljena, vakcina je odlična, efikasna, kvalitetna, bezbedna i zaista je od srca preporučujemo za vakcinaciju“, navodi Stoiljković.

TANJUG/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *