Tragom bivše domovine: knjiga „Jugosloveni“ Borisa Miljkovića

 

Za ovaj vikend biblioteka „Braća Nastasijević“ preporučuje  roman „Jugosloveni“, a za najmlađe, Nezgodacije,“ pisca Milana Babića.

Roman njiga„Jugosloveni“, Borisa Miljkovića podsetiće jugonostalgičare na mladost i vreme bratstva i jedinstva, kolektiva, bezbrižnog odrastanja, letovanja i zaljublivanja u Dalmaciji, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Rečenice, često kratke,bez mnogo ukrasa kao mali akvareli koji plove i morem i vazduhom jedne zemlje koje više nema. Ponekad setne, nostalgične, ostale na platnu filmske prijekcije Jugoslovenske kinoteke.

Ukoliko najmlađi čitaoci  zakorače u svet neverovatno zabavnih i zanimljivih priča, praćenih komičnim crno-belim ilustracijama, u „Nezgodacijama“ pisca Milana Babića,  saznaće  sve  o zgodama i nezgodama na putu odrastanja i kako se pažljivim čitanjem one mogu zaobići.

Što bi auto rove knjige rekao: „Ne mora baš sve da ti se desi!“ . Iako svet nije savršeno mesto, sa svim izazovima pred koje nas stavlja, sa njim će se lakše izboriti uz novog drugara – „Nezgodacije“.

Život prolazi, deca odrastu,  a “Nezgodacije” ostaju, kaže autor.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *