Tri porodice dobile krov nad glavom

Danas su potpisani trojni ugovori između prodavaca seoskih domaćinstava, kupaca, odnosno raseljenih lica i lokalne samouprave opštine Gornji Milanovac. Konkursom Komesarijata za izbeglice i raseljena lica Republike Srbije, uz podršku opštine, dodeljena je pomoć raseljenim licima na teritoriji opštine Gornji Milanovac. U pitanju su tri seoska domaćinstva čija vrednost iznosi 3.600.000.00 dinara.

foto: GM Press – zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić

– Pored ovoga, ove godine smo završili i projekat koji vodi Danski savet iz Beograda, a zahvaljujući kome su raseljena lica na teritoriji naše opštine dobila jednu montažnu kuću, seosko domaćinstvo i dva paketa građevinskog materijala – rekla je zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić.

 

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac trenutno živi preko 900 raseljenih lica. Na konkurs Komesarijata za izbeglice RS i lokalne samouprave opštine Gornji Milanovac prijavilo se šest porodica. Sa jednim od potpisnika ugovora razgovarala je i ekipa GMPress-a.

 

Potpisivanjem ovih ugovora tri porodice dobile su dom, a lokalna samouprava opštine Gornji Milanovac će, prema rečima Jadranke Dostanić, i u naredom periodu raditi na rešavanju ovakvih i sličnih problema raseljenih lica na teritoriji naše opštine.

foto:GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *