U Čačku sutra poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu

Poslednja sednica Skupštine grada Čačka u ovom sazivu održaće se sutra, 21. maja, a pred odobornicima je obiman dnevni red od 44 tačke.

Odlučivaće se o predlogu plana infrastrukturnog razvoja grada za period od 2020-2022. godine, kao i o lokalnom akcionom planu za mlade za period od 2020. do 2023. godine i predlou akcionog plana za populacionu politiku za period 2020-2023. godine.

Odbornici će se izjašnajvati i o setu važnih predloga odluka koje se odnose na poljoprivredu i politiku ruralnog razvoja tokom ove godine.

Jedna od važih odluka koja bi trebalo da bude doneta je i rešenje o pribavljanju u javnu svojinu zemljišta za izgradnju komunalne infrastrukture u zoni auto – puta e 761 Pojate – Preljina (Moravski koridor).

Takođe, odlučivaće se i o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom parcela za izgradnju vrtića u Zablaću i Trbušanima.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Čačak.

Razmatraće se i izveštaji o poslovanju  i radu gradskih javnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu.

Osim ostalog, pred odbornicima će biti i godišnji plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije za ovu godinu, predlog odluke o završnom računu budžeta grada Čačka za 2019. godinu i predlog odluke o javnom zaduživanju grada Čačka.

Ranije je najavljeno da će sednica trajati dva dana.

Za GM Press iz Čačka, Mirjana Aleksić 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *