U društvu dobrih knjiga

 

Biblioteka „Braća Nastasijević“ za dane vikenda predlaže  triler „Vrt zagonetki“ Antonija Garida i istorijsku biografiju „Mali vojnik velikog rata“ , Zorana Milekića.

Foto/GM PRESS

U romanu „Vrt zagonetki“, pisac čitaoce vodi u London 19 veka. Glavni junak, Rik Hanter, lovac na glave,  Hanter, bežeći od suprotne strane utočište nalazi u cvećari, ne znajući da je upravo ona mesto razmenivanja  šifrovanih poruka.

Našavši se u središtu svih zbivanja, Hanter pokušava da uđe u trag onima koji prete Londonu i engleskoj Imperiji koja će biti srušena, ukoliko se ne spreči zavera koja se sprema u senci pred veliku svetsku izložbu.

U istorijskoj biografiji „Mali vojnik velikog rata“, autor, istoričar Zoran Milekić, došao je na ideju da progovori iz ugla dečaka  koji je taj rat preživeo, boreći se kao najmlađi kaplar u svojoj četi.

Autor knjige zaista se potrudio da od šturih istorijskih podataka napiše romansiranu biografiju i toplu priču o junaku Prvog svetskog rata, Miodragu Gavriću, približvši je mlađoj čitalačkoj publici koja voli istorijsku tematiku.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *