U ETŠ “Knjaz Miloš”120 slobodnih mesta za buduće prvake

Za sve koje žele stručno obučavanje i praktično usavršavanje, Ekonomsko-trgovačka škola  “Knjaz Miloš,” u Gornjem Milanovcu je pravi izbor. Planom za narednu školsku godinu, ova obrazovna ustanova planira 5 obrazovnih profila, a za buduće srednjoškolce ima 120 slobodnih mesta, kažu u ovoj školskoj ustanovi.

-I ove godine upisujemo pet obrazovnih profila iz 2 različa područja rada. Kada je u pitanju područje rada ekonomije, prava i administracije, upisujemo sledeće obrazovne profile: ekonomski tehničar, komercijalista i finansijski administrator 4. stepena, a što se tiče oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma, upisujemo kuvara  i trgovca. U zavisnosti od smera, imamo kabinete, kancelarije, kuhinju i “prodavnice” u kojima đaci imaju praktične vežbe i osposobljavaju se za svoja buduća zanimanja-rekla je Snežana Kasapović-Rašić, nastavnik ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko-trgovačkoj školi  “Knjaz Miloš.

Foto/Snežana Kasapović-Rašić, nastavnik ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko-trgovačkoj školi  “Knjaz Miloš

Kao srednje-stručna škola, “Knjaz Miloš” nastavu realizuje stavljajući akcenat na stručno obrazovanje, pa se praktične vežbe održavaju u savremeno opremljenim kabinetima i virtuelnim kancelarijama. Pored teorijskih, učenici svoja praktična znanja mogu ostvariti u milanovačkim privrednim društvima sa kojima škola već godinama ostvaruje uspešnu sradnju.

Ove godine iz epidemioloških razloga praksa nije bila moguća, ali su se profesori i đaci odlično snašli u Google Myth učionicama na onlajn nastavi.

Pored  nastavnih aktivnosti, škola organizuje i učešća na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, posete drugim školama,kao I učešća na sajmovima i kulturnim događajima, za koje se iz ove obrazovne ustanove nadaju da će biti moguće već naredne godine.

Dobra saradnja i komunikacija između profesora i đaka preko Google aplikacija je dobro rešenje za izvođenje nastavnog programa, ali svi se raduju ponedeljku i povratku u školske klupe.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *