U Gornjem Milanovcu više od 50% vakcinisanih

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sutra biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o trenutnoj epidemijskoj situaciji.

Brnabićeva je na TV Pink rekla da je lekarski deo Kriznog štaba zabrinut zbog eventualnog novog talasa koronavirusa i slabe imunizacije.

– I dalje nastavljamo da pratimo naše brojeve na dva sata i gledamo kako je po gradovima, opštinama. Najsigurnija je situacija tamo gde imate veći procenat vakcinisanih – kazala je Brnabić i dodala da je od jutros i Gornji Milanovac prešao više od 50 odsto vakcinisanih.

Brnabićeva kaže da nije važno samo da pređemo 50 odsto punoletnih vakcinisanih građana, već da je potrebno posebno ponovo apelovati na mlade da to učine.

Zamenik direktora UKC Niš prof. dr Radmilo Janković kaže za RTS da su lekari potpuno saglasni da smo na početku novog talasa.

– Poražavajuća je činjenica da smo od lidera u regionu, čak i od jednog od lidera u Evropi, postali zemlja koja je na začelju po broju imunizovanih i to će ispostaviti svoju cenu u septembru, a ja verujem i ranije, već polovinom avgusta – poručuje Janković.

Tanjug/GM PRESS

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *