U narednim danima očekuje se još nekoliko zaraženih Kovidom 19

Aktivnosti u Domu zdravlja, u toku jučerašnjeg dana, prema rečima direktora, dr Aleksandra Čivovića, bile su vezane za smeštaj prethodno potvrđeno obolelih od Kovida 19. Novoobolelo lice dovedeno je u vezu sa prethodno zaraženim licima sa teritorije naše Opštine.

“Na listi kontakata nalazi se njegova porodica i devojka, čiji roditelji su već imali simptome i bili su u kontaktu sa ranije obolelim licima. Njima su uzeti brisevi u prethodnim danima i mi čekamo te rezultate, a danas u toku dana će biti testirani i članovi porodice novoobelelog lica, jer i kod njih postoji određena simptomatologija, a I prema algoritmu koji smo dobili svakako postoji obaveza da se svi članovi porodice zaraženih testiraju” – rekao je dr Čivović. On je dodao da sagledavajući ovaj slučaj, možemo očekivati još nekoliko pozitivnih lica na teritoriji naše Opštine.

U toku jučerašnjeg dana u prijemnoj ambulanti obavljeno je 4 pregleda, uzeta su 3 brisa za lica koja su prethodno već testirana kao negativna, ali zbog specifične situacije u porodici gde ima više zaraženih, preventivno je urađeno još jedno testiranje. Pored ta tri brisa, uzeta su još 4, za lica koja idu na dalju hospitalizaciju izvan Gornjeg Milanovca i jedan brzi test zbog smeštanja pacijenta na Interno odeljenje Opšte bolnice.

Dr Čivović uputio je još jedan apel građanima da nose lična zaštitna sredstva i da budu odgovorni prema sebi i svojoj porodici u ovoj specifičnoj situaciji.

Dr Predrag Šutić rekao je da je stanje u Opštoj bolnici stabilno i da se u okviru ove ustanove trenutno leči 9 pacijenata pozitivnih na Kovid 19.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: GM Press

“Sinoć su stigli rezultati uzorkovani u okviru Opšte bolnice, od kojih su dva testa bila kontrolna. Jedno lice je negativno i danas će biti otpušteno u kućnu samoizolaciju, a drugo lice je nažalost potvrđeno ponovo kao pozitivno tako da će i dalje ostati hospitalizovano” – rekao je dr Šutić.

Što se tiče zaražene porodice sa dvoje male dece o kojoj je bilo reči prethodnih dana, dr Šutić je rekao da je majka bez simptoma i da su deca takođe dobrog opšteg stanja. Prema njegovim rečima, jedno dete ima propratnu patologiju bolesti što daje težu kliničku sliku, ali niko od njih nije na respiratoru i svi su stabilni. Od šest pacijenata koji su smešteni u Kragujevcu, lice najstarije po stažu, prebačeno je na odeljenje za lakše slučajeve, a ostali su na invazivnoj kiseoničkoj terapiji i dobrog su opšteg stanja. Broj zaraženih lica sa teritorije Gornjeg Milanovca, koja su smeštena u Plavoj hali u Čačku, i dalje je 8.

GM Press / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *