U ovoj godini preko 400 miliona dinara za putnu infrastrukturu

U okviru planiranih radova na putnoj infrastrukturi na teritoriji opštine Gornji Milanovac u toku je potpuna sanacija ulice Nikole Lunjevice i asfaltiranje lokalnog puta u Mesnoj zajednici Velereč.

Sredstva predviđena za kompletnu rekonstrukciju ulice Nikole Lunjevice u dužini od 1197m i asfaltiranje lokalnog puta u MZ Velereč dugačkog 1150m iznosiće ukupno blizu 90 000 000 dinara.

Ulica Nikole Lunjevice, prema rečima predsednika opštine Dejana Kovačevića, nikada nije rekonstruisana u ovolikom obimu.

 

Poslovođa na gradilištu Staniša Jokić, u ime izvođača ,,AR Gradnje“ , izjavio je kako radovi teku po planu i predviđenoj dinamici i da će biti završeni u roku od 3 meseca.

foto: GM Press – Poslovođa na gradilištu Staniša Jokić zajedno sa direktorom Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac Božidarom Vučetićem

Nakon obilaska radova na rehabilitaciji ulice Nikole Lunjevice predsednik Dejan Kovačević posetio je i radnike na deonici puta u Mesnoj zajednici Velereč. Prema njegovim rečima danas se stavlja poslednji sloj asfalta i u toku dana trebalo bi da bude završeno asfaltiranje ovog puta. Ovim pravcem napraviće se kružna saobraćajnica kroz Velereč koja će preko naselja Grobnice izaći kod Fada, što je od velike važnosti u slučaju da dođe do obustave saobraćaja na Ibarskoj magistrali.

 

Od kolike je važnosti asfaltiranje ovog dela puta potvrdio je i predsednik Mesne zajednice Velereč Jovan Cvetić.

 

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević je dodao da će biti još radova na teritoriji opštine, kada je u pitanju putna infrastruktura, jer su ušteđena sredstva putem javnih nabavki.  Plan je da se u narednom periodu od ostatka novca raspišu nove javne nabavke i uradi još nekoliko putnih pravaca.

foto: GM Press
foto: GM Press
foto: GM Press

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *