U ponedeljak počinje uređenje centralne ulice u Pranjanima

U ponedeljak počinju radovi u centralnom delu Pranjana u okviru celokupne rekonstrukcije puta od Takova, pa do ove suvoborske varošice.

„Početak radova na rekonstrukciji postojećih trotoara, skidaće se stari i radiće se novi ivičnjaci, kao i trotoari i parkinzi, potom sledi uređenje kolovoza”, rekao je za GZS Milan Jerinić, odgovorni izvođač radova u „Štrabagu”.

On je istakao da se radi celokupna deonica kroz naseljena mesta u Pranjanima i to je otprilike dužine oko 800 metara i celokupna varošica je obuhvaćena, tako da će tu biti novi asfalt, novi trotoari, pešačke staze, signalizacija i svi prateći elemnti puta.

Milan Jerinić, „Štrabag“

„Radovi na ovom delu trase teku dobro, trenutno radimo na sanaciji velikih oštećenja, na području MZ „Brezna” završili smo osečanske krivine u MZ Beršići֨”, kazao je Jerinić i dodao da je kolovoz proširen, urađena je sanacija, jer je put dotrajao.

Jerinić je pojasnio da se sledeće nedelje kreće sa struganjem i od 12. jula počinje ugradnja asfalta.

„Deonica koje će dobiti potpuno nov asfalt od Takova do Pranjana, to je negde oko 25 kilometara, kao i deo puta prema aerodromu u dužini negde od oko pet kilometara”, zaključio je Jerinić.

GZS/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *