U susret obeležavanju Dana opštine

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac u susret obeležavanju Dana opštine i 206 godina od podizanja Drugog srpskog ustanka, posetio je danas Muzej u Takovu.On je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog svakodnvenog prisustva posetilaca iz drugih gradova ali i zbog samog izgleda i rada Muzeja. Inače, Dan opštine će i ove godine biti obeležen skromno, u skladu sa epidemiološkim merama, bez prisustva stranih delegacija.

FOTO/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Državno obeležavanje podizanja Drugog srpskog ustanka i Dana Vojske Srbije biće upriličeno istog dana u Takovu uz prigodan kulturno umetnički program, a biće održana i svečana Sednica na kojoj će biti uručena priznanja najzaslužnijim Milanovčanima u predhodnoj godini. 2020. je obeležila pandemija korona virusa, lekari i ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje dali su svoj značajan doprinos i na ovaj simboličan način pokušaćemo da im se odužimo. Na Dan opštine biće otkriven i spomenik Milojku Veljoviću jednom od začetnika industrijalizacije u Gornjem Milanovcu, čoveku po kome je i Milanovac postao privredno čudo u bivšoj Jugoslaviji – rekao je Kovačević.

On je istakao da će ceremonije u okviru obeležavanja Dana opštine biti obavljene bez prisustva publike, veoma skromno a da ostaje žal što ni ove godine svi prijatelji Gornjeg Milanovca neće moći da prisustvuju iako su se do sada rado odazivali  pozivu.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *