U toku su radovi na uređenju pešačke staze na Ivicama

U toku su radovi na uređenju pešačke staze u naselju Ivice, kojom će ovaj deo grada direktrno biti povezan sa Glavnom ulicom. Dužina šetališta je oko 470 metara a predviđena širina metar I šesedest centimetara.

FOTO/GM PRESS

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac obišao je danas radove I između ostalog rekao da će ove godine biti završena pešačka staza  a na proleće će biti zasađen drvored platana i postavljen mobilijar koji podrazumevaju klupe I kante za smeće.

-Pred kraj građevinske sezone ostali smo dužni ovom delu grada da uradimo pešačku stazu. Ovo naselje se dosta proširilo u poslednjih nekoliko godina i do sada je bio problem što nismo imali pešačku stazu u ovom delu ali I to što nije bilo dobro povezano sa Glavnom ulicom. Pre dve godine uredili smo kompletno Ivički potok, čije održavanje je na Javnom preduzeću za izgradnju opštine. U prvom delu godine obavljeno je prolećno čišćenje a sada sledi jesenje, tako da će ovde biti lepa deonica za šetnju – istakao je Kovačević.

FOTO/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Ugovorena vrednost radova je 5.541.282,00 sa PDV-om a izvođač radova preduzeće AR gradnja.

Predmerom i predračunom deo staze  nalazi se u delu od OŠ „Momčilo Nastasijević“ do ulice Njegoševe u dužini od 190m, dok se deo staze u dužini od 280m nastavlja posle ulice Njegoševe. U delu kod OŠ planirana je postavka LEG-i ograde u dužini od 190m. Predviđena širina staze je 1.60metara a asfaltira se asfaltom debljine 5cm, sa ugradnjom ivičnjaka – rekao je Darko Lekić, stručni nadzor.

FOTO/ Darko Lekić, stručni nadzor

Inače, pešačke staze na Ivicama I uz ulicu Dragiše Nikolića poslednja su dva projekta za koja su u ovoj godini raspisane javne nabavke. Njihovim završetkom biće ozvaničen I kraj kraj građevisnke sezone na području Gornjeg Milanovca.

GM PRESS/M.M.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *