Ukinuta vanredna situacija na delu teritorije opštine Gornji Milanovac

Povodom proglašenja vanredne situacije na delu teritorije opštine Gornji Milanovac, danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije, kako bi se analizirao učinak subjekata angažovanih na otklanjanju posledica uzrokovanih elementarnim nepogodama. Takođe, članovi Štaba su predložili Odluku o ukidanju vanredne situacije na delu teritorije opštine Gornji Milanovac, i to u mesnim zajednicama Gojna Gora, Bogdanica, Kamenica i Pranjani, koju je načelnik Štaba Dejan Kovačević usvojio.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić rekao je da je JP za izgradnju bilo u pripravnosti tokom vanredne situacije. On je istakao da su imali poziv iz mesnih zajednica Brusnica, Koštunići, Gojna Gora, Bogdanica i Družetići. Posledice nepogoda su sanirane u mesnim zajednicama Brusnica i Koštunići, a u preostale tri se očekuju da radovi uskoro budu završeni.

Načelnik Opštinske uprave Dejan Veljović rekao je da su komisije, formirane 24. juna, bile na terenu i procenjivale štetu. Evidentirano je 211 oštećenih gazdinstava na teritoriji mesnih zajednica na kojima je bila proglašena vanredna situacija. Oštećena površina je 591 hektar, a ukupna vrednost oštećenja je 113.379.648,00 dinara. Veljović je istakao da štete na objektima nisu u potpunosti evidentirane, iz razloga što još uvek pristižu zahtevi građana. Urađeni su zapisnici za 66 domaćinstava, a ostalo je još 40 zahteva.

Načelnik Štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijević naglasio je dobru komunikaciju i efikasnost svih subjekata zaštite i spasavanja koji su dobro reagovali tokom vanredne situacije. Takođe, on je predložio da se procena štete izvrši i na delu teritorije gde nije bila proglašena vanredna situacija, jer su sa tih teritorija pristigle prijave građana o nastaloj šteti. Predlog je usvojen, stoga će nadležne komisije nastaviti sa procenom štete i na delu teritorija na kojima nije proglašena vanredna situacija, a procena će se vršiti do 5. jula.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *