Ulica zanatskog srca održana u Gornjoj Trepči

I ovog leta, četvrti put po redu, Udruženje „Rudnički vidici“ organozovalo je manifestaciju „Ulica zanatskog srca“ u Atomskoj Banji Gornja Trepča.

Uz pomoć uprave Specijalne bolnice i Kulturnog centra Gornji Milanovac, članovi udruženja predstavili su 14. i 15. avgusta  svoje slike i rukotvorine posetiocima i gostima banje.

Program manifestacije upotpunili su 14. avgusta izvorna grupa „Crnućanka“ i KUD „Šumadija“, kao i slikar i pesnik Mlan Bojovići. U gostima su bili pesnici iz Književnog kluba „Živadin Stevanović“ iz Knića na čelu sa Magdom Đorđević, nastupile su Bojana Jovanović i Jovana Aksentijević. Monologom „Hadži Tome“ iz Koštane predstavio se Zlatibor Radovanović dramski umetnik iz Beograda.

Posebnu pažnju izazvao je nastup naše sugrađanke Slađane Bušić.

U nedelju, 15. Avgusta, program je otvorio u ime domaćina zdravičar Milinko Gojoković, koji je prethodnog dana progalšen za najboljeg zdravičara Srbije na saboru u Guči.  Svoje pesme su recitovali pesnici iz Književnog kluba „Abrašević“ iz Kragujevca (Zvezdana Pisarević, Jovana Ratinac i Aleksandar Janjušević) i Književnog kluba „Dragoslav Grbić“ iz Čačka (Danka Đurković, Olgica Lazović. Dušan Krstić Tihomir Ocokoljić i Radmila Rubaković). Specijalni gost bila je Slađana Bušić. Zlatibor Radovanović, ove večeri govorio je monolog „Mitke“ iz Koštane.

Posetioce banje je zabavljala pevačka grupa „Takovski Eho“, sa frulašem Mićom Starićem i gitarista Radomir Aranđelović.

 

UO Rudnički vidici/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *