Uređenje zelenih površina-lepši grad i čistiji vazduh

Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac u saradnji sa Javnim preduzećem za izgradnju nastavila je realizaciju Projekta upravljanja zelenilom na javnim  površinama.

Ove godine u okviru redovne jesenje akcije sadnje,zelene površine na gradskom trgu biće obogaćene novim biljnim zasadima, u cilju ulepšanja i zaštite životne sredine.

Plato ispred zgrade Okružnog načelstva na Trgu kneza Mihaila dobiće potpuno novi izgled. Javno preduzeće za izgradnju započelo je prošle nedelje pripremu terena –uklonjeno je postojeće rastinje kako bi se u narednim danima obavila sadnja novih cvetnih i četinarskih vrsta.

-Vreme nas je poslužilo, pa smo nesmetano mogli da ullonimo stare zasade na čije će mesto uskoro doći novi.Pripremni radovi će omogućiti kolegama iz Urbanizma da nastave svoj deo posla i rasporede sadni materijal-rekao je Božidar Vučetić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju.

Božidar Vučetić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Opštine Gornji Milanovac

Nevena Obradović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine Opštine Gornji Milanovac, istakla je da će timski rad na uređenju zelenih površina, osim lepšem izgledu grada, doprineti i unapređenju životne sredine, odnosno poboljšanju kvaliteta vazduha.

-Radujem se da ćemo unaprediti trg zasadom topijarnih vrsta četinara ekskluzivnije forme i nižeg rastinja u alejama sa cvećem.Imaćemo nešto novo i zanimljivije,nadam se da će se građanima dopasti-rekla je Obradović.

Nevena Obradović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine Opštine Gornji Milanovac

Nacrt projekta izradile su pejzažne arhitekte Odeljenja za urbanizam Opštine Gornji Milanovac.Završetak radova očekuje se do kraja sedmice, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni.

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *