Uskoro upis budućih prvaka

U školskoj 2021/2022. godini, upis u prvi razred obavezan je za svu decu rođenu od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine. Iako je do upisa u škole ostalo više od mesec dana, roditelji bi već trebalo da zakažu preglede svojoj deci u Domovima zdravlja za dobijanje lekarskog uverenja. U prvi razred upisuje se svako dete koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. O upisu u prvi razred i potrebnoj dokumentaciji koju roditelji mogu dostaviti školi lično ili elektronski, razgovarali smo sa Gordanom Nešković, direktorkom milanovačke škole „Sveti Sava“ .

-Škola ima obavezu da upiše svako dete sa područja svoje teritorije, a tokom marta, za učenike koji teritorijalno ne pripadaju izabranoj školi, roditelji podnose zahtev, na koji će im ta ustanova odgovoriti.  Za ostalu decu, koja teritorijalno pripadaju određenoj školi, upis počinje 1. aprila. Potrebno je da roditelji daju jedinstveni matični broj građana za sebe i svoje dete, kao i lekarsko uverenje deteta. Izvod iz matične knjige rođenih nije potreban, jer će ga škola uzeti službenim putem. Potvrda o pripremnom predškolskom programu koju budući prvaci dobijaju u junu, školi se može naknadno dostaviti -rekla je Nešković.

Foto/Gordana Nešković, direktor OŠ „Sveti Sava“

Shodno epidemiološkoj situaciji, u OŠ „Sveti Sava“, rad produženog boravka za prvi i drugi razred organizovan je po grupama, pre i posle nastave. U dogovoru sa roditeljima, svi radnici u boravku dužni su da vode računa i brigu o deci dok su u školi.

-Produženi boravak preporučujem svim srcem i kao nastavnik i kao roditelj, jer dete u bezbednom okruženju kvalitetno provodi vreme sa učiteljima i drugarima. Nije samo vežbanje matematike i srpskog u pitanju, nego i druženje, igranje i bavljenje drugim aktivnostima, slikanjem, pevanjem, ritmičkim vežbama, sportom-smatra naša sagovornica.

Upis u prvi razred traje sve do avgusta meseca.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *