Uskoro završena deonica puta Polom-Rajac

Da opština Gornji Milanovac veliku pažnju posvećuje poboljšanju uslova života u seoskim područjima, dokazuju rad i ulaganja u izgradnju nove i održavanje postojeće infrastrukture.


Trenutno se privode kraju radovi na deonici puta Polom-Rajac, započeti u maju ove godine. Ta deonica bila je zatvorena zadnjih 30 godina i meštani su morali da obilaze oko Gornjih Banjana i po 25 km kako bi stigli do Rajca i, po potrebi, krenuli put Ljiga. Završetkom radova na deonici Polom-Rajac, meštani će, umesto dosadašnjeg zaobilaženja, direktno izlaziti na pravac Rajac-Ljig.


Predsednik Mesne zajednice Polom Pero Petrović, izneo je predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću probleme ove mesne zajednice, a tiču se klizišta i nesaobraćanja autobusa, koji preko 20 godina ne saobraća, pa su deca išla peške u školu. Takođe, istakao je da je zadovoljan dinamikom radova na deonici puta Polom-Rajac.


„ Predsednik nam je izašao u susret, odmah je sutradan izdao nalog da nam se pomogne. Rešili smo problem klizišta, autobus je pre dva-tri dana krenuo, pa tako svaki dolazak u Gornje Banjane izlazi u Polom, takav je dogovor, a ljude ćemo obavestiti. Zahvalio bih se predsedniku Dejanu Kovačeviću, direktoru Vučetiću i njegovoj desni ruci Dejanu Bojoviću, koji je tu svakog dana sa nama“, rekao je Petrović.


Na radovima je angažovana mehanizacija i radna snaga Javnog preduzeća za izgradnju, a prema rečima direktora Božidara Vučetića, dužina rađene deonice puta je 3,7 km, širina 3,5 km, dok će vrednost izvedenih radova biti preko 2.500.000,00 dinara.


„Radovi su obuhvatali iskop zemlje na proširenju puta, pripremu kamena u lokalnom majdanu i kamenolomu JP „Srbija šume“, koji su dali saglasnost za korišćenje kamena i na taj način i sami pomogli izvođenje radova, nasipanje, planiranje i valjanje kamena i iskop kanala duž puta“, rekao je Vučetić i dodao da je i ovog puta ostvarena izuzetna saradnja sa meštanima i predsednikom MZ Polom, što potvrđuje da se zajedničkim radom i ulaganjem brže i lakše stiže do cilja.

Ostale vesti možete pročitati ovde

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *