Uspeh gimnazijalaca na takmičenju iz stranih jezika- potvrda znanja i lep način završetka gimnazije

 

Učenici Gimnazije „Takovski ustanak“ na Okružnom takmičenju iz stranih jezika, održanom u Čačku, u nedelju, 9. maja 2021. godine, postigli su veliki uspeh.

Iz engleskog jezika, u specijalnoj kategoriji, na Republičko takmičenje plasirali su se: Mihailo Božović, Velimir Jovašević i Đurđa Nikić, a iz italijanskog jezika na dalje takmičenje idu Đurđa Nikić i Petar Borovnjak.

Za takmičenje iz stranog jezika priprema se svakodnevno, a uspeh dolazi kao rezultat višegodišnjeg rada. Na Okružnom takmičenju iz stranih jezika, održanom u Čačku, naši gimnazijalci pokazali su izuzetan uspeh, posebno jer se radi o specijalnoj kategoriji.

-Ono što bih želela da istaknem je da su se našu đaci takmičili u specijalnoj kategoriji, samim tim što su đaci dvojezičnog odeljenja, što znači sa đacima iz Filološke gimnazije, koji su izvorni govornici, što je mnogo zahtevnije od opšte kategorije u kojoj se takmiče ostali gimnazijalci. Nadamo se da će rezultat biti isto tako dobar i na Republičkom takmičenju koje nas očekuje već naredne subote– rekla je Dragana Stefanović, profesor engleskog jezika.

Dragana Stefanović, profesor engleskog jezika, Foto/GM PRESS

Prema rečima profesorke Stefanović, izuzetno je zadovoljstvo raditi sa učenicima dvojezičnog odeljenja kada ste profesor stranog jezika, a ovo je samo zvanična potvrda njihovog znanja, jer, bez obzira šta da upišu, poznavanje stranih jezika biće im neophodno.

Kakve utiske nose sa takmičenja i koliko su zadovoljni ovim iskustvom, pitali smo buduće brucoše.

-Takmičio sam se u specijalnoj kategoriji iz engleskog jezika i zaista mislim da će nam ovo biti značajno za istraživačke radove, Master  studije i buduće zanimanje-rekao je Mihailo Božović.

Mihailo Božović, učenik IV razreda Gimnazije „Takovski ustanak“, Foto/GM PRESS

Zadovoljan sam svojim uspehom, jer takmičiti se na ovom nivou nije mala stvar, a svakako je korisno i zanimljivo iskustvo-Velimir Jovašević.

Velimir Jovašević, učenik IV razreda Gimnazije „Takovski ustanak“, Foto/GM PRESS

Takmičila sam se u specijalnoj kategoriji iz engleskog i opštoj iz italijanskog, na oba takmičenja sam prošla na Republičko, ali ću se, zbog organizacionih problema takmičiti samo iz engleskog jezika. Ovo je potvrda našeg znanja i lep način da završimo gimnaziju-rekla je Đurđa Nikić.

 Đurđa Nikić, učenica IV razreda Gimnazije „Takovski ustanak“, Foto/GM PRESS

Učestvovao sam na takmičenju iz italijanskog jezika-opšta kategorija, zahvalio bih se profesorki Mariji Veljić, koja je takođe zaslužna za ovaj uspeh i nadam se da ćemo se dokazati i na Republičkom takmičenju-Petar Borovnjak.

Petar Borovnjak, učenik IV razreda Gimnazije „Takovski ustanak“, Foto/GM PRESS

Republičko  takmičenje stranih jezika u specijalnoj kategoriji je u subotu 22. maja u Prvoj Beogradskoj gimnaziji, a gimnazijalci  kažu da spremni za viši nivo takmičenja.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *