Uspešan vikend za karate klub „Takovo“

Prethodnog vikenda u Jagodini je održan turnir u karateu za sve uzrasne kategorije. Učestvovalo je 30 klubova sa preko 300 takmičara, među kojima je bilo i 19 takmičara KK „Takovo“, raspoređenih u 8 individualnih i 6 ekipnih nastupa.

kk takovo
Foto: GM Press

Ostvaren je vrlo dobar i optimističan rezultat pred naredna nadmetanja. Osvojena je jedna zlatna i čak pet bronzanih medalja.

Pojedinačno:

Miloš Marković  –  seniori kate 3. mesto

Viktor Veličković i Zlatko Todović  –  kadeti dva 3. mesta

Sara Todović  –  nade 3. Mesto

Ekipno:

Seniori kate KK „Takovo“ – 1. mesto

Kategorija od 12 do 15 godina – 3. mesto

„Ovo je odličan rezultat i veoma smo zadovoljni postignutim rezultatom. Pokazali smo da se u našem klubu dosta dobro radi i da smo i dalje u samom vrhu kada je reč o takmičarskim rezultatima. Pre svega želim da napomenem da smo jedan od retkih klubova koji ima selekcije od petlića do seniora. S obzirom na budžet kojim raspolažemo i uslove za rad koje imamo, ne možemo se meriti sa nekim imenima i klubovima koji dolaze iz velikih gradova poput Beograda, Novog Sada ili Niša, ali zato smo prepoznatljivi na mapi klubova koje je savez ocenio kao jedne od boljih koji dolaze iz unutrašnjosti“, rekao je po završetku turnira jedan od osvajača odličja i ujedno trener ekipe, Miloš Marković.

kk takovo
Foto: GM Press

„Ovi turniri su na neki način kontrolni i korektivni elemenat u radu. Želim da napomenem da nama nije u prvom planu takmičarski rezultat, već posvećenost svim članovima i svoj deci koja žele da upozanju čari karatea. Pre svega želim da istaknem da se trudimo da svi kod nas dobiju istu šansu kada je u pitanju lični razvoj i napredovanje. Očekuje nas ozbiljan rad u narednom periodu, selekcije članova i budućih takmičara. Potrudićemo se da svaka selekcija dobije svog trenera i da samim tim ubrzamo napredak i ostvarimo što uspešnija dokazivanjana takmičarskim borilištima“, bile su odmerene reči glavnog instruktora i potpresednika kluba, Nenada Vučićevića.

kk takovo
Foto: GM Press

Naredni period doneće još dosta takmičenja za karatiste kluba iz Gornjeg Milanovca, tako da će prostora za neka nova dokazivanja, nova osvajanja medalja, biti na pretek. Sigurno da uz ovako predan rad i posvećenost, dobri rezultati neće izostati.

Ognjen Vranić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *