Usvojen budžet opštine Gornji Milanovac za 2022. godinu

Odbornici  Skupštine opštine Gornji Milanovac usvojili su danas Predlog odluke o budžetu opštine za 2022. godinu.

Lazar Nikolić predsednik SO kaže da je veoma zadovoljan današnjim zasedanjem i samom činjenicom da su i predstavnici opozicije podržali usvajanje predloga budžeta.

Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac

-Bužet je rekordan i mnogo toga biće urađeno na, siguran sam, zadovoljstvo građana. Izdvojio bih rekonstrukciju Gradskog parka, ulaganje u zatvoreni bazen, kao što ste čuli danas prema rezultatima ankete brojni građani su bili zainteresovani upravo za taj projekat, a biće završeni i bazeni na Rudniku. Budžet za poljoprivredu je takođe uvećan za 10 % i sledeće godine biće 66 miliona dinara, ulaganja u infrastratrukturu su preko 200 miliona, ako imamo u vidu i ulaganja u komunalnu infrastrukturu od strane države smatram da možemo biti zadovoljni funkcionisanjem opštine Gornji Milanovac u sledećoj godini – istakao je  Nikolić.

Dejan Kovačević predsednik opštine istakao je da je  budžet u iznosu od  1.748.400.000 dinara najveći budžet opštine Gornji Milanoavc u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući kome je moguće u sledećoj godini realizovati brojne značajne projekte na području opštine. On je rekao da najveći udeo u budžetu ima porez na zarade zaposlenih, što implicira snagu milanovačke privrede kao i da lokalna samouprava pomaže privredi i selektuje kadrove tako što obezbeđuje sredstva za stručnu praksu.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

-Ima više načina kako smo došli do svih investicija a jedan od njih je direktno izjašnjavanje građa putem ankete koja je bila dostupna na sajtu opštine, na pisarnici ali i u svim javnim preduzećima. Oko 500 građana iskoristilo je ovu mogućnost i dalo predlog za buduće investicije. Na sednici opštinskog Privrednog saveta usvojen je predlog da se izgradi zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu i mi ćemo ući u taj posao. Finansiraćemo izgradnju kroz tri budžetske godine a planiramo da bazen bude završen za godinu dana. Privreda će pomoći kupovinom sezonskih karata , čime će omogućiti stabilan prihod finansiranja rada. Osim komercijalog sadržaja ideja je da se deci školskog uzrasta omogući da nauče da plivaju, a bazen će svakako biti dostupan svim našim sugrađanima –rekao je Kovačević.

Foto/GM PRESS

Osim planiranih ulaganja iz opštinskog budžeta i u narednoj godini Republika će značajna sredstva uložiti u opštinu Gornji Milanovac. Radovi na izgradnji Pristupne saobraćajnice su počeli, u celosti se fiinansiraju iz državne kase, a to je slučaj i realizacijom 11 projekata koji obuhvataju izgradnju kanalizacionih mreža u Prnjanima, na Rudniku , u Takovu, Vraćevšnici kao i u obodnim delovima grada. Sredstva od strane Republike opredeljena su i za izgradnju Aneksa vrtića, kao i rekonstrukciju OŠ „Desanka Maksimović“.

FOTO/GM PRESS

Preko 200 miliona dinara lokalna samouprava izdvojiće sledeće godine u rekonstrukciju ulica i puteva na gradskom i seoskom području. Kovačević ocenjuje da je budžet za sledeću godinu razvojni i da su obuhvaćeni svi segmenti života u Gornjem Milanovcu,kao i da je budžet dobro izbalansiran a da ukoliko se pozitivan trend nastavi i u sledećoj godini budžet za 2023. Može da premaši 2 milijarde dinara što se do sada u Gornjem Milanovcu nije dogodilo.

Inače, na današnjem zasedanju usvojene su i sve predložene tačke Dnevnog reda.

GM PRESS/M.M

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *