Usvojen izveštaj o radu Opštinske uprave i preostalih 16 tačaka Dnevnog reda

Svih 17 tačaka Dnevnog reda usvojeno je danas na 11. redovnoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac.

Usvojeni su izveštaji o radu Opštinske uprave i Crvenog krsta kao i predlozi rešenja o raspodeli sredstava za finanisranje programa od javnog interesa udruženja u oblasti kulture i crkava i verskih zajednica kao i program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac pozitivno je ocenio rad opštinske uprave u predhodnoj godini, uprkos trajanju pandemije.

-Izuzetno sam zadovoljan kako su se sve službe Opštinske uprave snašle u predhodnoj godini, posebno tokom vanrednog stanja. Osim tog dela obavljali su sve zadatke i obaveze predviđene planom i opštinskim budžetom. Tokom prošle godine urađen je rekordan broj ulica i puteva a Opštinska uprava je sve poslove vodila, od projekata, preko nadzora tako da jedan sveukupna ocena rada tokom 2020. jako visoka i nadam se da će sa istom energijom nastaviti da rade i u ovoj godini – rekao je danas Kovačević.

GM PRESS/Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Na današnjoj sednici usvojen je i prelog odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju lokalnih puteva na području opštine, odnosno o promeni statusa iz nekategorisanih u opštinske odnosno lokalne.

Dejan Kovačević je rekao danas da je kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave opština Gornji Milanovac konkurisala sa tri projekta,od kojih su odobrena dva. Jedan je digitalizacija Skupštinske sale a drugi uređenje igrališta za decu u gradskom Parku. Digitalizacija sale je počela prošle godine nabavkom neophodne opreme, a ubrzo nakon raspisivanja javne nabavke, kompletan posao će biti završen što će imati mnogo prednosti za rad Skupštine opštine ali i opštinskog veća.

-Što se uređenja dečijeg igrališta u Parku tiče, od Republike smo ovog puta dobili 500 hiljada manje u odnosu na ceo projkat, tako da smo mi danas iz tekuće budžetske rezerve opredelili ta sredstva a ukupna vrednost je više od 8 miliona dinara za izgradnju kompletnog igrališta. Očekujem za dva do tri meseca čitav posao bude završen – istakao je predsednik Opštine.

Na sledećem zasedanju So Gornji Milanovac pred odbornicima će se naći i danas usvojen predlog Rešenja o raspodeli sredstava za finanisranje programa od javnog interesa udruženja u socio-humanitarnoj oblasti i sotali programi koji isključivo i neposredno slede javne potrebe iz budžeta opštine Gornji Milanovac.

GM PRESS

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *