Vakcinacija i u kućnim uslovima, za nepokretna i teško pokretna lica

U Gornjem Milanovcu ukupno vakcinisano 4159 lica (171 Fajzer vakcinom, 3617 Sinofarm vakcinom, 371 Sputnjik V vakcinom), dok je u isto vreme revakcinisanih 1982 lica (62 Fajzer vakcinom, 1920 Sinofarm vakcinom).

Dana 21.02.2021.godine utrošeno je 528 doza vakcine (na punktu u Domu kulture 133 doze vakcine, na punktovima u Opštoj bolnici 395 doza Sinofarm vakcine).

-Tokom vikenda su mobilne ekipe Doma zdravlja Gornji Milanovac izašle na teren i u kućnim uslovima vakcinisali su 29 lica koja su nepokretna ili otežano pokretna. Među njima je bilo i par lica koja su se prijavila za vakcinaciju u kući, ali su mogli doći i na vakcinalni punkt. Apelujemo na sve sugrađane da budu odgovorni i savesno se prijave preko e-uprave, jer su nam resursi ograničeni i svi se bespoštedno trudimo da se stanovništvu izađe u susret, te treba znati da svaka zloupotreba sve nas košta i opterećuje i nebi bila korektna, naročito u ovim okolnostima. Svako ko može – treba da dođe na vakcinalni punkt a samo nepokretne ćemo obići i u kućnim uslovima vakcinisati. Danas je planirana isključivo revakcina na punktu u Domu kulture, a mobilne ekipe Doma zdravlja će izaći na teren radi vakcinacije još 48 lica u kućnim uslovima. Svaka eventualna zloupotreba biće evidentirana u našem sistemu – navodi u izveštaju dr Aleksandar Čivović, vd direktora Doma zdravlja.

DZ GM /GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *