Veče zavičajnih pesnika i Muzički kabare u okviru „Dana Nastasijevića“

Centralna kulturna manifestacija “Dani Nastasijevića”  održava se već jedanaestu godinu u Gornjem Milanovcu, zavičajnom gradu četvorice braće iz čuvene umetničke porodice. Književni opus Momčila Nastasijevića s pravom se može svrstati u savremene, evropske tokove, jer je bio daleko ispred vremena u kome je živeo i pisao, dok su se njegova braća bila okrenuta ka slikarstvu i muzici. Tokom ove sedmice očekuju nas kulturni događaji, čiji se koncept oslanja na stvaralaštvo porodice Nastasijević.

Imamo dva programa, veče posvećeno zavičajnoj pesnikinji Slađani Bušić, u četvrtak 18. novembra u 18 sati u Modernoj galeriji Kulturnog centra, a u petak, 19. novembra je, takođe u okviru “Dana Nastasijevića” Muzički kabare Nebula u Muzeju rudničko-takovskog kraja sa početkom u 19 sati. Kabare “Nebula”  je avangardna moderna verzija, neobičnog muzičkog sastava koji čine i dve Milanovčanke -rekla je Dragana Perišić, bibliotekar Biblioteke “Braća Nastasijević”.

Dragana Perišić, bibliotekar Biblioteke “Braća Nastasijević” Foto/GM PRESS

Do kraja novembra Biblioteka organizuje niz kulturnih dešavanja, gostovanja, i promociju svog godišnjaka u čast čuvene umetničke porodice. Na ovaj način grad se odužuje svojim Milanovčanima, Nastasijevićima, koji su, svaki u svom domenu, ostavili značajan i blistav trag.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *