VEČERAS ZATVARANJE ,,KRATKE FORME”

Večeras će se u velikoj sali Kulturnog centra Gornji Milanovac održati javno žiriranje filmova koji su prikazani na 5. Međunarodnom festivalu kratkog filma ,,Kratka forma”. Žiriranje filmova iz kategorije filmsko stvaralaštvo dece i omladine održaće se u 21h, dok će žirianje filmova iz profesionalne takmičarske kategorije, mini, mikro i kratki film i takmičarske projekcije biti održano u 22h.

Glavna nagrada festivala (Grand Prix) i nagrade za najbolji film u kategorijama: mini, mikro i kratki film, kao i nagrade za najbolju animaciju, evropski i srpski film dodeliće žiri u sastavu: Marija Ratković Vidaković, reditelj i producent (Švedska), prof. Narcisa Darijević Marković, reditelj (Srbija) i prof. Rajko Petrović, reditelj (Srbija).

Nagrade u kategoriji filmsko stvaralaštvo dece i omladine dodeliće žiri u sastavu: Marija Lendova, direktor državne institucije kulture i kinematografije Ministarstva kulture Novosibirskog regiona (Rusija), prof. Radostina Nejkova, reditelj (Bugarska) i Emilija Filipović, student fakulteta Savremene umetnosti, odsek produkcija (Srbija).

Pre javnog žiriranja pogledajte projekcije filmova sa početkom u 11h, 13.30h, 18.30h, 20h i 21h.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *