Velikim radom i željom do uspeha

Lazar Tanasković, učenik 3. razreda Gimnazije “Takovski ustanak” u Gornjem Milanovcu osvojio je treće mesto na Državnom takmičenju iz fizike odžanom u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u Kragujevcu 24 aprila. Ovim uspehom, Lazar je oslobođen polaganja prijemnog ispita na Fakultetu prirodnih nauka.

Uspeh ne dolazi preko noći. Iza ovog ambicioznog gimnazijalca stoje višegodišnji rad i ljubav prema prirodnim naukama, posebno prema fizici. Iako je vreme virusa otežalo vežbanje zadataka u školi, Lazar je onlajn časove maksimalno iskoristio, pripremajući se za takmičenje.

Lazar Tanasković, učenik III razreda Gimnazije „Takovski ustanak“  Foto/GM PRESS

-Osvojio sam treće mesto na Državnom takmičenju iz fizike, čime sam oslobođen polaganja prijemnog ispita za fakultet. Pripremao sam se kod kuće, uz konsultacije sa svojom profesorkom fizike, to je klasično vežbanje koje zahteva dosta vremena. Prošle godine takođe sam se takmičio iz astronomije i astrofizike za koju sam se zainteresovao u vreme kada smo svi bili kod kuće zbog korone. Ova oblast nije deo školskog programa, ali učestvovao sam i osvojio treće mesto na Državnom takmičenju i ušao u Olimpijski tim Srbije. Takmičenje je trebalo da se održi u Bogoti u Kolumbiji prošle godine, ali je zbog pandemije bilo onlajn. Nadam se da ću ove godine u septembru moći da odem u Kolumbiju da se takmičim –rekao nam je Lazar.

Uspeh učenika nagrada je kako za profesore, tako i za čitavu školu. Za svoje vršnjake Lazar ima poruku da uvek prate svoj cilj, da ništa nije neostvarivo, ali da je potrebno vreme, rad, interesovanje i velika želja u svemu što radite.

GM PRESS/ Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *