Vikend uz dobru knjigu

Za slobodne dane pred nama , za ljubitelje dobrih knjiga i ovog petka  biblioteka „Braća Nastasijević“ izdvojila je dva aktuelna naslova. Za naše najmlađe sugrađane tu je knjiga od Igora Kolarova „Dvanaesto more“ a za stariju čitalačku publiku knjiga „Ožiljak“ od Sare Mesi.

„Ožiljak“ je neobična i uznemirujuća priča o neuzvraćenoj ljubavi, priča o dva vrlo različita bića, koja se u ludoj, beskontaktnoj savremenosti, sasvim dobro upotpunjuju.  Definitivno knjiga koja će na kvalitetan I zanimljiv način upotpuniti vaše vreme.

– Nismo slučajno izdvojili jedno od dela Sare Mesi, u pitanju je španska autorka koja je za svoje romane dobila mnoge  nagrade. Knjige su joj prevedene na preko deset svetskih jezika, a u ovom romanu bavi se temom muško-ženskih odnosa- rekla je za GM PRESS Dragana Perišić, bibliotekar.

Foto/Dragana Perišić, bibliotekar

Savremena bajka koju ispunjavaju nesvakidašnji junaci poput Gospođe Flo, Profesora Apija i patuljka Dva Plus Jedan. Lirska, magična priča čije kratke rečenice i kratka poglavlja ostaju dugo u pamćenju čitalaca.

„Dvanaesto more“predstavlja verovatno vrhunac osobenog stvaralaštva Igora Kolarova, pisca koji je pomerio granice književnosti za decu.

-Igor Kolarov je za vreme svog kratkog života uspeo da se nametne kao jedan od najboljih autora za mlađu generaciju. Napisao je nekoliko romana, neki od njih su ekranizovani i doživeli su radio i televizijsku slavu- istakla nam je Dragana Perišić iz biblioteke „Braća Nastasijević“.

Proces čitanja podstiče razvoj inteligencije, povezuje pisani i govorni jezik i razvija kreativno mišljenje i produbljuje maštu. Čitanje podstiče razvoj opažanja, pamćenja i zaključivanja, iz biblioteke „Braća Nastasijević“ se nadaju da će vas izdvojeni naslovi  podstaći na čitanje.

 

GM PRESS/Emilija Vukašinović

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *