Virus je najsavršenije stvorenje u kosmosu

Njegova biološka organizacija nije ništa drugo nego mašina za proizvodnju života u njegovom najčistijem smislu. Virus je vrhunac prirodne stvaralačke evolucije.

Vrhunac veštačke je-inteligentni virus. Tvorevina koja koja ima formu čoveka a prirodu virusan, vitalnost virusa i inteligenciju čoveka. Simbioza virusa lišenog besciljnosti čoveka i čoveka oslobodjenog ograničenja vladala bi prirodom, kojoj oboje služe samo kao đubrivo.

„Besnilo“, Borislav Pekić

Na današnji dan 1992. U Londonu je umro Borislav Pekić, jedan od najznačajnijih pisaca srpske književnosti XX veka, romansijer, dramski pisac i filmski scenarista. Rođen je 1930. Godine u Podgorici. Studirao je eksperimentalnu psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon prvog romana „Vreme čuda” 1965. posvećuje se isključivo pisanju. Piše prozu, pozorišne, radio i televizijske drame. Romani: “Odbrana i poslednji dani” (1977) i kapitalno delo, saga-fantazmagorija „Zlatno runo”, objavljuje se u sedam tomova za koje Pekić 1987. godine dobija „Njegoševu nagradu“.

Prema mišljenu čitalaca, „Besnilo” je, pored „Godina koje su pojeli skakavci”, ušlo u selekciju deset najboljih romana u srpskoj književnosti objavljenih od 1982. do 1992. godine.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *