Vreme je za kompletnu rekonstrukciju OŠ “Filip Filipović” u Čačku

Proces legalizacije zgrade Osnovne škole „Filip Filiopvić“ u Čačku se privodi kraju čime se stiču uslovi za izradu projekta i konkurisanje za sredstva kod resornog ministarstva za kompletnu rekonstrukciju. U protekle dve godine iz budžeta grada Čačka uložen je ne mali novac kako bi učenici i nastavnici imali adekvatne uslove za rad.

Decenijama nije bilo potrebe za ulaganjima u objekat Osnovne škole „Filip Filipović“ jer je po vremenu gradnje najmlađa gradska škola. Međutim, došlo je vreme kada je, svedoče u ovoj ustanovi, sve odjednom počelo da propada.

“Poslednjih šest godina, koliko sam ja direktor škole, grad je uložio mnogo u ovu školu ali je još mnogo toga ostalo. Zamenjeni su na velikom delu škole prozori, konačno se grejemo, ne pišu nam više ni đaci ni kolege u rukavicama u zimskom periodu. Zatim, prošle i pretprošle godine je rađeno na zameni podova”, istakla je direktorka škole Slavica Lužanin.

Zamena podova koštala je 2.200.000 dinara, a iz budžeta grada je izdvojeno još 2.600.000 dinara za rekonstrukciju ravnog krova. Izabran je izvođač i radovi će početi u julu. Iz gradske kase izdvojeno je i oko 600.000 dinara za proces legalizacije.

“Sa tim će škola “Filip Filipović” steći uslov da uradi projekat kojim bi mogli da konkurišemo za sredtsva iz ministarstva kako bi mogli da rekosntuišemo kompletnu školu. Nastavićemo i dalje da ulažemo u školu i verujem da će se iz godine u godinu povećavati broj đaka. Tu je i fiskulturna sala koja zahteva rekonstrukciju i mislim da ćemo to u naredne tri četiri godine uspeti da odradimo odnosno da obezbedimo sredstva zajedno sa resornim ministarstvom“, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Čačka za društvene delatnosti Vladan Milić.

U školi kažu da im je neophodan i video nadzor.

“Apelujem na grad da nas ima u vidu za video nadzor. To je nešto što je goruće u ovoj školi godinama ali prosto nema se para da sve dođe u školu “Filip Filipović”. Od istog kolača nam se svima deli, a to se kao nekako računa sitno je pa će se završiti“, navela je direktorka Lužanin.

GM PRESS / Mirjana Aleksić 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *