Vučetić: Priznanje AA+boniteta kao potvrda uspešnog timskog rada i posvećenosti poslu

Bonitet je pojam latinskog porekla, nastao od latinske reči bonitas / bonus, što u prevodu znači – dobar, vredan, kvalitetan, valjan, a ujedno predstavlja i skup osobina jednog subjekta. Bonitet se tumači i kao – unutrašnja vrednost, trgovinska platna sposobnost, sigurnost određenog potraživanja, sposobnost plaćanja i davanja kredita i sl.

Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac dobitnik  je prestižne nagrade, odnosno, ocene boniteta,od ovlašćene kuće „Company Wall Ltd,“ kao jedno od najuspešnijih  javnih preduzeća u Srbiji. Prema rečima Božidara Vučetića, direktora preduzeća, priznanje je potvrda uspešne saradnje, timskog rada, kolegijalnosti i posvećenosti poslu, koji du doveli do izuzetnih rezultata rada, kako ove, tako i prethodne godine.

Od 1. januara, 2017. godine Javno preduzeće za izgradnju opštine posluje na tržišnim profitnim osnovama, što znači da nismo ni direktini ni indirektni korisnici buđžeta opštine Gornji Milanovac, već spadamo u ostalu grupu korisnika budžetskih sredstava. Po tom osnovu, odmah smo bili kontrolisani od ovlašćenih kuća, kada je u pitanju poslovanje. U 2020. godini preduzeće je ostvarilo izvanredne rezultate, koji se ogledaju u ostvarenoj dobiti od 8 740 000 dinara, likvidnosti, bez dana blokade od strane Narodne banke Srbije i izmirenim obavezama prema dobavljačima i lizing kućama. Na osnovu svih tih podataka, dobili smo ovo prestižno priznaje AA+ Boniteta. Ovo znači značajnu podršku i poslovnu saradnju sa našim budućim partnerima. Mi smo prvi put u Javnom preduzeću dobili ovakvo priznanje, na koje sam kao rukovodilac izuzetno zahvalan i ponosan. To je poslovni poduhvat svih zaposlenih i ovom prilikom želeo bih da se zahvalim kolegama na odličnoj saradnji koja je i doprinela ovakvom uspehu – naglasio je Božidar Vučetić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac.

Božidar Vučetić, direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac  Foto/GM PRESS

Javno preduzeće za izgradnju svrstano je u samo 3% najuspešnijih javnih preduzeća u Republici Srbiji, što je je izvanredan rezultat, s obzirom na činjenicu da je za kratko vreme kao mlado preduzeće u novom statusu dostiglo ovu prestižnu poziciju.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *