Vučić najavio novu pomoć za mlade do 30 godina

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas na godišnjoj konferenciji novčanu pomoć za sve od 16 do 29 godina. Prijavljivanje će biti organizovano od 15. do 30. januara, a isplata je planirana za 1. februar.

Za dobijanje 100 evra biće potrebna samo lična karta i otvoren bankovni račun.

Predsednik Vučić je naveo da na 100 evra može da računa oko 1.050.000 mladih u Srbiji. On je objasnio da je ova mera doneta s ciljem da država i toj kategoriji građana ukaže pažnju.

– Za sva lica od 16 do 29 godina pripremali smo meru koja će se brzo realizovati, a to je mera naše podrške tim licima, kako bi oni u ovako teškim uslovima mogu da kažu da je država pokazala kako može da izdvoji sredstva za njih. Zato ćemo svim mladim koji imaju ličnu kartu do lica koja će do 2022. godine napuniti 29. godina, imaće pravo da se prijave za novčani iznos do 100 evra – rekao je Vučić.

Ponosan sam na to kako smo se borili protiv zla pandemije, na izgradnju infrastrukture, fabrika, Beograda na vodi i na to kako smo posle toliko godina na vlasti spremni da razgovaramo s ljudima i da saslušamo njihove kritike, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na godišnjoj konferenciji za novianre.

„Izgradili smo tri bolnice sa više od 2.000 ležajeva intenzivne nege, najbrže u Evropi obezbedili vakcine, obezbedili sve lekove koji se proizvedu u SAD i već danas vidim da molnupiravir spašava živote, a naročito dobro reaguije na omikron soj“, rekao je Vučić.

Dodao je da ponosan, a time se i najduže bavi – izgradnjom puteva, pruga i Beograda na vodi, ali i sopstvenim angažmanom, jer je ovo, kako je rekao, bila godina u kojoj se nije odmarao.

Vučić je rekao kako je lista stvari kojima nije zadovoljan duža, jer uvek želi da uradi više.

„Ali kad na kraju pogledate rezultat, a on se svodi i na stopu BDP-a i na sve ostalo što smo uradili, on pokazuje sve i možete da budete zadovoljni“, rekao je predsednik Vučić.

Tanjug-Blic

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *