Za Gornji Milanovac drugo mesto i 300.000 franaka

Opština Gornji Milanovac osvojila je drugo mesto, među pet najuspešnijih opština u Srbiji, u projektu „Reforma poreza na imovinu“, koji je trajao poslednje tri godine. Ažuriranje baze podataka o nekretninama i uspešnost naplate poreza na imovinu u 44 opštine u Srbiji, osnovni su ciljevi ovog programa koji je podržala Vlada Švajcarske. Projekat je sproveden u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade RS, Ministrastvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Dodela nagrada upriličena je danas u Svečanoj sali Skupštine Grada Beograda a prisutnima su se obratili Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi RS, Ursula Lojbli, šefica švajcarske Kancelarije za razvoj i saradnju SDC i Đorđe Staničić, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština.

Foto GM Press: Jadranka Dostanić (zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac) i Branko Ružić (ministar državne uprave i lokalne samouprave)

– Ponosna sam što se Gornji Milanovac našao među najboljim opštinama u Srbiji – rekla je Jadranka Dostanić, zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac i dodala:

Švajcarska vlada opredelila je za nagradni fond sredstva u iznosu od milion franaka koji je podeljen najuspešnijim opštinama, tako što je Mali Zvornik za osvojeno prvo mesto nagrađen sa 400.000, opština Gornji Milanovac je kao drugoplasirana dobila 300.000, a Apatin je zauzevši treće mesto nagrađen sa 150.000 franaka. Ljubovija je dobila ček na 100.000, a sa 50.000 franaka nagrađena je lokalna uprava Bora.

– Odobrena sredstva mogu biti iskorišćena za projekat razvojnog karaktera. U donošenje odluke u koju je svrhu najbolje upotrebiti dodeljena sredstva biće uključeni i građani opštine Gornji Milanovac u skladu sa principima dobre uprave – istakla je zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić.

3 Komentara

 1. Ivana
  28 avgusta, 2019 - 5:03 pm

  Velika čast za našu opštinu ali i obaveza da nastavimo da radimo i dalje u cilju razvoja.

  Reply
 2. GM u
  28 avgusta, 2019 - 5:07 pm

  Sjajna vest za našu opštinu, nadam se da će novac biti iskorišćen na pravi način 👏👏👏

  Reply
 3. Dragana
  29 avgusta, 2019 - 6:34 am

  Svaka čast!

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *